La senadora confirma la disposició del Ministeri a aprovar un nou conveni de carreteres, que inclourà com a millora la previsió d’inversions per a carrils bici

La senadora d’Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha confirmat la disposició del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a negociar un nou conveni de carreteres amb els respectius consells insulars. Així ho ha afirmat la senadora després de mantenir un contacte amb els responsables de la direcció general de Carreteres del ministeri.

A més a més, la senadora ha explicat que una de les millores que preveu el Ministeri és la incorporació en el conveni de les inversions per a carrils bici, com a millora a incorporar quan es facin obres en la xarxa viària. Segons la senadora, això “evitarà casos com l’eliminació del carril bici de la carretera de Sant Joan, com va fer el Consell Insular del Partit Popular quan va entrar a governar en 2011”.

La senadora ha explicat que el Consell d’Eivissa no va demanar una reunió amb el Ministeri fins al passat 30 de març: “La petició de reunió del Consell Insular va ser fa només dos setmanes. I la resposta del govern ha estat immediata”. Segons la senadora, el Consell Insular ja està citat a una primera reunió, que tendrà lloc la setmana que ve per videoconferència.

La negociació d’un nou conveni de carreteres per a Eivissa i Formentera serà possible gràcies a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021, ja que en els dos exercicis anteriors varen regir els pressupostos prorrogats de 2018, els últims del govern Rajoy.

“L’aprovació dels primers pressupostos del govern progressista permetran la definició de noves inversions per a Eivissa i Formentera, que no previstes en els anteriors comptes prorrogats”. L’aprovació de nous convenis de carreteres entre el ministeri que dirigeix José Luis Ábalos i els consells insulars “és un dels compromisos del Govern d’Espanya que seran possibles en aquest 2021”.

La senadora d’Eivissa i Formentera ha recordat que “el PP va votar en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2021”, a pesar que gràcies a la seua aprovació es podran realitzar noves inversions com les dels convenis de carreteres. “Esperem que el govern del Consell Insular d’Eivissa aprofiti bé aquestes inversions del Ministeri, a pesar que el partit hi votàs en contra”, ha dit Patricia Abascal.

Comments are closed