L’Ajuntament de Sant Josep compra el terreny on s’ubicarà el futur centre cultural de Sant Jordi

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha formalitzat l’adquisició d’un terreny que es destinarà a la construcció del futur centre cultural i auditori de Sant Jordi. El solar «es troba al bell mig d’aquest nucli i té façana a la plaça del poble, així que és l’indret ideal per ubicar un equipament que permeti dinamitzar la vida cultural i social d’aquest important nucli del noste municipi i donar resposta a una reivindicació de fa molts anys dels jordiers i jordieres», ha explicat l’alcalde, Ángel Luis Guerrero.

El terreny, sense edificar, té una extensió de 1.425 metres quadrats i està situat al carrer de Vicent Serra 16 i s’ha adquirit per un preu de 715.000 euros. Un cop formalitzada la compra per part de l’Ajuntament, es procedirà a encomanar el projecte bàsic del futur centre cultural per tal d’iniciar la seva tramitació, que tendrà «alguna complexitat perquè al estar tan aprop de l’església de Sant Jordi està afectat per la normativa de protecció del Patrimoni i s’haurà de ratificar per part de la CIOTPHA qualsevol actuació», ha recordat l’alcalde.

«Aquest nou equipament encara s’ha de dissenyar, però volem que formi un conjunt integrat amb la plaça del poble, que s’ha de començar a remodelar també durant els propers mesos, l’església i tot aquest entorn patrimonial», ha afegit Guerrero.

Quant a la funció del recinte, l’alcalde ha assenyalat la falta d’equipaments per dinamitzar l’activitat cultural i associativa a aquesta part del municipi, com ja es disposa a altres indrets. Al nucli de Sant Josep «varem rehabilitar Can Jeroni per tal de convertir-lo en el centre cultural de referència al poble; a Cala de Bou, Port des Torrent i Sant Agustí gaudeixen de l’Auditori Caló de s’Oli des de fa uns mesos i en aquest temps aquest espai ha esdevingut el centre neuràlgic de la Badia, però aquesta encara és una assignatura que tenim pendent per atendre les necessitats dels prop de 17.000 vesins de Sant Jordi, Platja d’en Bossa i Sant Francesc», ha recordat.

Val a dir que aquesta població disposa únicament d’un espai escènic a l’aire lliure situat a la plaça del poble, on també es disposa de diverses sales i magatzem en el semi-soterrani que es fan servir tant pels espectacles que pugui acollir l’espai com de manera compartida per les diverses entitats de Sant Jordi, que hi realitzen activitats i cursos. La única sala coberta és la de les oficines municipals, amb una cabuda reduïda, i per això és usual que en determinades èpoques de l’any o en cas d’inclemències meteorològiques s’hagi de recórrer als espais de que disposen edificis públics com l’escola o els instituts.

El nou equipament que es projectarà haurà de disposar d’un espai escènic amb prou capacitat i sales que permetin les reunions i activitats de les associacions d’aquesta part del municipi, segons les línies generals amb les que s’està treballant en el disseny del futur centre cultural i auditori de Sant Jordi.

Comments are closed