L’Ajuntament de Santa Eulària va mentir sobre l’abocament d’aigües fecals en un torrent de Jesús. El PSOE exigeix Carmen Ferrer que prengui mesures per aturar-ho, en comptes d’enganyar la ciutadania.

El PSOE de Santa Eulària exigeix mesures per localitzar la procedència de l’abocament d’aigües fecals que afecta el torrent de sa Llavanera en creuar-se amb el camí de s’Horta, que vesins d’aquesta zona de Jesús denuncien des de fa temps. L’equip de govern de l’alcaldessa, Carmen Ferrer, va mentir en el Ple de gener sobre l’abocament: La regidora de Medi Ambient, Mónica Madrid, va declarar que “vàrem fer mostres” i “és aigua neta”.

Després d’aquesta declaració, el grup socialista va presentar un escrit sol·licitant els resultats de les proves realitzades i qualsevol altra acció duta a terme. Fins a la data d’avui, l’equip de govern de Santa Eulària continua sense donar cap resposta.

Davant de la falta d’informació, i vist que aquest vessament d’aigües residuals continuava acumulant-se al torrent de sa Llavanera, i davant la creixent preocupació dels vesins de la zona, el PSOE va decidir recollir una mostra d’aigua per portar-la a un centre d’anàlisi i així poder comprovar si era aigua neta, com afirmava la regidora, o, per contra, contaminada.

Analitzada la mostra d’aigua de l’abocament (vegeu imatge adjunta), aquesta anàlisi va mostrar clarament que es tracta d’aigües residuals fecals, amb valors fisicoquímics i microbiològics propis d’aquestes aigües i que suposen un risc sanitari per a la població.

El PSOE exigeix a l’Ajuntament de Santa Eulària mesures immediates per aturar aquest abocament i, al mateix temps, iniciar les accions que corresponguin per depurar responsabilitats i aplicar les sancions a què pogués donar lloc per la contaminació del torrent de sa Llavanera, incloent-hi la denúncia davant el Govern Balear.

Comments are closed