Les Illes Balears reben gairebé el triple de recursos a l’any per a polítiques d’habitatge d’ençà que Pedro Sánchez és president del Govern d’Espanya

Les Illes Balears reben gairebé el triple de recursos a l’any per a polítiques d’habitatge d’ençà que Pedro Sánchez és president del govern d’Espanya. Així es desprèn de les dades que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha enviat als senadores pdr Mallorca, Cosme Bonet i Susanna Moll, i a la senador per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, a preguntes que el Grup Territorial de Senadors de les Illes Balears ha formulat al Ministeri a la cambra territorial.

De 2012 a 2017, amb Mariano Rajoy de president, les Illes Balears varen rebre 22’1 milions d’euros, mentre que d’ençà que ho és Pedro Sánchez (2018), la xifra de recursos ha augmentat fins als 40,66 milions d’euros, que és gairebé el doble.

Si s’atén a la mitjana d’inversió anual, la qual permet analitzar amb més equitat la dedicació dels dos governs, la diferència entre un gabinet i l’altre és encara més evident, ja que els 22,1 milions d’euros invertits pel PP es varen realitzar en sis exercicis, mentre que els 40,66 milions del govern de Sánchez corresponen a només quatre anys.

Així, si tenim en compte la inversió anual, es conclou que el govern progressista inverteix pràcticament el triple en polítiques d’habitatge per a les Illes Balears a l’any que el govern del PP: 3,68 milions d’euros a l’any de 2012 a 2017 pels 10,16 milions d’euros de 2018 a 2021.

Tàndem Armengol – Sánchez, el més beneficiós per a les Illes Balears

També és de destacar que l’increment més acusat de les inversions durant el govern de Rajoy es produeix coincidint amb la primera legislatura de Francina Armengol com a presidenta del Govern de les Illes Balears (2015-2019), fent evident el canvi en el rumb de les polítiques d’habitatge respecte de la legislatura 2011-2015.

Les xifres anuals també permeten palesar que les polítiques d’habitatge a les Illes Balears s’impulsen de manera exponencial a partir de l’any 2018, amb el tàndem Francina Armengol i Pedro Sánchez com a presidents del Govern de les Illes Balears i del Govern d’Espanya respectivament.

Contràriament, amb el govern presidit per Armengol, es dóna, des de 2015, un nou impuls a l’habitatge, amb la pionera llei d’Habitatge aprovada la passada legislatura i amb la previsió d’incrementar el parc públic d’habitatge més d’un 50% abans del final de la legislatura en curs, amb la posada a disposició de qui ho necessiti més de mil nous pisos.

Comments are closed