L’incendi de Sant Jordi torna a evidenciar la falta de mitjans del servei de Bombers del Consell d’Eivissa, després de cinc anys de falta d’inversions per part de Vicent Marí

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa vol tornar a denunciar públicament la seva profunda preocupació per la falta d’acció i la improvisació per part de l’executiu de Vicent Marí respecte a la situació del servei de Bombers d’Eivissa, com per desgràcia s’ha tornat a constatar amb l’incendi de la nau de Citubo a Sant Jordi. La col·laboració fonamental dels Bombers de l’Aeroport va ser molt important i va posar de manifest la falta de mitjans per part del servei de Bombers del Consell Insular.

Tal com el grup PSOE ha denunciat anteriorment, Vicent Marí només actua davant denúncies públiques, com la realitzada fa uns mesos pels mateixos Bombers als mitjans de comunicació, on exposaven que feia quatre anys que sol·licitaven la compra d’un vehicle per substituir el que va bolcar el 2019. Fins que la denúncia dels bombers no va ser pública, el Consell no va decidir modificar el pressupost per licitar la compra del vehicle, que encara ni s’ha iniciat, demostrant així la seva total improvisació.

El mateix es pot dir del retard en la construcció dels nous subparcs, molt necessaris, com s’ha vist recentment amb l’incendi de la nau de Sant Jordi.

El juliol del 2023, el grup PSOE va presentar una moció per instar l’executiu a elaborar i aprovar un pla d’inversions plurianuals destinat a millorar el servei de bombers a l’illa d’Eivissa. Aquest pla incloïa l’augment del personal, ja que la ràtio de referència a Europa és d’un bomber per cada 1.000 habitants. Segons aquesta ràtio, hauríem de comptar amb 161 bombers per a una població de més de 161.000 habitants. Això, sense tenir en compte la població flotant, que el juliol de 2022 va superar les 310.000 persones. Actualment, només comptem amb 61 efectius.

En cinc anys de govern del PP, no s’ha fet res per incrementar la plantilla per arribar a les xifres de personal necessàries. Tampoc s’han adquirit nous equips i vehicles especialitzats (només ara s’ha anunciat la futura licitació d’un nou camió), ni s’han millorat les instal·lacions existents, ni s’ha creat un Consorci de Bombers d’Eivissa per a una gestió coordinada i eficient dels recursos.

A més, el PSOE insisteix en la necessitat urgent de construir dos subparcs de bombers estratègicament ubicats al nord i al sud de l’illa, amb l’objectiu de reduir els temps de resposta en emergències i cobrir de manera efectiva tot el territori d’Eivissa. Quan es va presentar la moció del PSOE el juliol de 2023, el Consell Insular de Vicent Marí ni tan sols havia respost a la proposta de cessió d’un solar per a la construcció d’un subparc de bombers que l’ajuntament de Santa Eulària va fer arribar al Consell el 2019.

Lamentablement, la moció socialista va ser rebutjada pel PP, evidenciant la seva falta de compromís amb la seguretat i el benestar de la ciutadania.

Incidents com els recents incendis de la nau de Sant Jordi, el foc forestal a Sant Josep, o l’incendi a la planta de biomassa de Sant Rafel i l’incendi d’un autobús de línia regular de l’any passat, només posen de manifest la necessitat urgent de reforçar el nostre servei de bombers. Tot i aquestes situacions alarmants, l’executiu de Vicent Marí segueix sense prendre mesures efectives i planificades per abordar les deficiències en el servei.

El grup Socialista del Consell Insular d’Eivissa reitera, una vegada més, la importància d’implementar un pla d’inversions plurianuals per millorar el servei de Bombers, així com la creació del Consorci de Bombers d’Eivissa i la construcció de dos subparcs estratègicament ubicats a l’illa. És fonamental que l’executiu actuï amb promptitud i responsabilitat per garantir la seguretat i la protecció de tots els ciutadans d’Eivissa.

Exigim una acció immediata a Vicent Marí per abordar aquestes qüestions vitals i garantir la seguretat de la ciutadania d’Eivissa. No ens podem permetre continuar amb la falta de planificació i la improvisació d’un govern del Consell Insular que només actua per pressió mediàtica o davant de situacions d’emergència, i ni així moltes vegades.

Pel que fa a l’incendi de Citubo, des del PSOE volem mostrar la nostra solidaritat amb els propietaris de l’empresa afectada i els seus treballadors, desitjant que es puguin refer i recuperar l’activitat al més prompte possible, així com felicitar tots els serveis de bombers, policials i d’emergència en la seua actuació exemplar i que va permetre abordar el sinistre sense dany personals.

Comments are closed