Marí Ribas demana al Consell Insular inversions en carreteres i els senders turístics de ses Salines

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia i secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí (PP), han mantingut aquesta setmana una reunió a l’Ajuntament de Sant Josep celebrada a petició municipal en la que s’han tractat les inversions que des del consistori es consideren prioritàries en la xarxa de carreteres de competència insular. 

L’alcalde ha exposat en la reunió que la xarxa viària principal de Sant Josep fa almenys una dècada que no «ha rebut cap inversió destacable, més enllà de l’estricte manteniment», un fet que «perjudica» la seguretat en la mobilitat de la població. Davant aquesta situació, Marí Ribas ha plantejat la necessitat d’abordar amb urgència actuacions que, a més, permetin «avançar cap a un nou model de mobilitat més sostenible».

En aquesta línia, la delegació del Consell ha posat sobre la taula el projecte de fer una rotonda a l’entrada de Sant Josep, a la intersecció del carrer del diputat Josep Ribas amb el de Pere Escanellas. Aquesta actuació s’ha vist «amb molt bons ulls» per part municipal, perquè permetria desviar els vehicles que van en direcció a es Cubells pel carrer de Cas Vildu, que l’Ajuntament té previst de reformar. Tot plegat, «contribuiria a pacificar» el trànsit al centre d’aquesta població, segons ha valorat Vicent Marí, que ha demanat que l’Ajuntament faci les gestions per obtenir el sól necessari per poder executar aquesta millora.

Marí Ribas ha posat sobre la taula la situació de la carretera Ei-700 en el tram que va de Sant Josep a Sant Antoni, en el que l’equip de govern considera urgent intervenir. Des del Consell es considera aquesta una de les principals inversions previstes a mig termini a la xarxa viària insular, tot i que el conseller Juan ha ofert la possibilitat que l’Ajuntament s’hi avanci construint sengles rotondes a les interseccions amb la carretera de ses Cales de Ponent i amb la carretera de Cala Tarida i Cala Vedella.

«Això permetria donar solució als punts més conflictius d’aquest traçat», ha comentat l’alcalde, disposat a «assumir aquest projecte amb el compromís que el Consell l’inclourà en la reforma integral de la carretera, amb el que es retornarà la despesa que avancem».

Una altra de les demandes que ha exposat és la connexió de Sant Jordi amb Platja d’en Bossa a través de dos passarel·les per a vianants i ciclistes. «Aquesta actuació ja estava prevista en el projecte de les autopistes, però mai s’ha arribat a executar tot i pensam que no s’ha d’ajornar més», ha recordat l’alcalde.

També a l’entorn de Sant Jordi, l’alcalde s’ha interessat per diversos projectes previstos al Parc Natural de ses Salines, com el del sender que havia de permetre el soterrament de més de quatre kilòmetres d’esteses aèries i per que hi ha compromesos 1,8 milions d’euros procedents dels fons estatutaris. Aquestes actuacions es tractaran amb més amplitud en una propera trobada entre els representants insulars i de l’Ajuntament.

Comments are closed