Milena Herrera a Santa Eulària: “El PSOE és la garantia que seguiran millorant les condicions laborals del conjunt de treballadors i treballadores de les nostres illes i del nostre país”

La candidata del PSOE al Congrés per Eivissa a les eleccions generals del 23 de juliol, Milena Herrera, ha ressaltat els notables avenços en matèria laboral gràcies a les polítiques socialistes, aconseguint xifres històriques d’afiliació, de contractació indefinida i de reducció de l’atur. Milena Herrera ha participat aquesta tarda en una trobada amb militants i simpatitzants del PSOE de Santa Eulària des Riu, que també ha comptat amb la participació del candidat de la coalició Eivissa i Formentera al Senat, Juanjo Ferrer, i també del secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, del secretari general de Santa Eulària, Víctor Torres, i del portaveu municipal a Santa Eulària, Ramón Roca.

Milena Herrera ha centrat la seva exposició a les mesures laborals que proposa el Partit Socialista: “El PSOE és la garantia que seguirem millorant les condicions laborals del conjunt de treballadors i treballadores de les nostres illes i el nostre país”. Com ha recordat, segons les últimes dades disponibles, en entrar al juny únicament hi havia 2.407 persones sense feina a les Pitiüses, cosa que representa una disminució del 26% en comparació de l’any anterior. Les darreres dades d’afiliats a la Seguretat Social van comptabilitzar 79.773 cotitzants, un 14,4% més que el 2019.

Milena Herrera ha destacat que el 94,6% dels empleats d’Eivissa, és a dir, 55.798 persones, tenen contractes fixos, fet que suposa un increment del 18,8% respecte a l’any anterior. “L’èxit de la reforma laboral aprovada pel govern de Pedro Sánchez és absolutament incontestable”, ha destacat la candidata socialista al Congrés, remarcant que “va ser un èxit col·lectiu, amb un gran acord entre l’executiu, els sindicats i la patronal”.

Milena Herrera també ha explicat que, en cas que el PSOE aconsegueixi la victòria a les properes eleccions, s’estendrà el permís de maternitat i paternitat de 16 a 20 setmanes. Aquesta mesura té com a objectiu promoure la conciliació laboral i familiar, brindant a les famílies més temps per cuidar i gaudir dels seus fills nounats.

A més, el PSOE blindarà per llei l’objectiu d’assolir un salari mínim interprofessional que representi el 60% del salari mitjà. El 2023, el govern ha situat el salari mínim interprofessional en els 1.080 euros, fet que ha suposat un increment del 36% durant la legislatura, de 735 euros als actuals 1.080 euros al mes, arribant al 60% del salari mitjà, que ara es vol blindar per llei. També destinarà 5.000 milions d’euros anuals per finançar la guardiola de les pensions, amb la meta d’arribar l’any 2030 amb un fons de 45.000 milions d’euros.

Milena Herrera ha exposat que aquests èxits no es limiten únicament a Eivissa, ja que a nivell nacional també s’han obtingut resultats positius al mercat laboral. Espanya ha aconseguit un rècord de 20,8 milions d’ocupats, després de sumar 200.000 nous afiliats al mes de maig. D’altra banda, la desocupació ha disminuït en 49.260 persones, situant-se en 2,74 milions d’aturats, el nivell més baix registrat aquest mes des del 2008.

“El Govern actual es va trobar el 2019 amb un mercat laboral marcat per la precarietat, la destrucció de feina i la manca de formació. Tot i això, al llarg del seu mandat, ha treballat incansablement per canviar aquesta situació. Durant la pandèmia, es va protegir els treballadors en lloc d’acomiadar-los, demostrant que una crisi es pot gestionar sense penalitzar la classe treballadora”, ha exposat la candidata del PSOE.

A més d’aquestes propostes, la candidata del PSOE ha destacat altres èxits obtinguts durant els darrers quatre anys, com la protecció dels treballadors a través dels ERTE, l’augment dels contractes indefinits i l’ocupació jove, l’increment del nombre d’afiliats a la Seguretat Social, l’equilibri en la negociació col·lectiva i la pau social.

“Com a objectius per a la propera legislatura, el PSOE s’ha fixat la meta d’assolir la plena ocupació a Espanya, com ja tenim a Eivissa. Per aconseguir-ho, implementarà mesures com la promoció de l’ocupació juvenil mitjançant la integració de joves aturats a empreses amb la figura d’un mentor, i oferirà formació amb programes ben definits. També impulsaran la formació a través de microacreditacions per a pimes, autònoms i persones aturades de certa edat, per facilitar-ne la reintegració al mercat laboral, ha explicat la candidata del PSOE.

El candidat al Senat, Juanjo Ferrer, ha intervingut a la trobada amb militants i simpatitzants socialistes de Santa Eulària destacat “l’orgull i la responsabilitat” d’encapçalar una candidatura unitària de l’esquerra d’Eivissa. “Vivim un moment molt important, que requereix del màxim esforç i mobilització”, per “aturar els peus a una dreta que està situant al capdavant de les institucions persones masclistes, LGTBIfòbiques i negacionistes del canvi climàtic i de les vacunes”. Estam davant “la pitjor dreta que s’ha vist en més de quaranta anys de democràcia”, ha advertit el candidat progressista al Senat, que ha fet una crida perquè “s’escolti la veu d’Eivissa i Formentera a la cambra territorial”.

Comments are closed