“Només hi ha dos opcions: o un govern de Pedro Sánchez, que pujarà les pensions, o un govern de Casado i Rivera amb VOX, que acabarà amb l’actual sistema públic de jubilacions”

La candidata eivissenca del PSOE al Congrés, Sofía Hernanz, ha fet avui una crida a una “mobilització massiva” a les eleccions generals del 10 de novembre. Diumenge que “només hi ha dos opcions: o un govern de Pedro Sánchez, que apujarà les pensions, o un govern de Casado i Rivera amb VOX, que acabarà amb el sistema públic de les jubilacions”, ha advertit Hernanz. Segons la candidata del PSOE, “si ens quedam a casa, si no acudim a votar de manera massiva, les tres dretes podrien sumar i formar govern”, el que suposa “obrir la porta als que volen destruir les pensions”.

El PSOE ha anunciat el seu compromís a pujar les pensions cada any, a partir del pròxim 1 de gener, d’acord amb la previsió d’inflació, amb la garantia de corregir la desviació que pogués produir-se en el mes de novembre, i seguir dignificant les més baixes (mínimes i no contributives). A més, Pedro Sánchez s’ha compromès a “blindar” el sistema públic de pensions en la Constitució, “perquè quedin protegides cada any i per sempre”, com ha explicat la candidata eivissenca del PSOE.

Sofía Hernanz ha apel·lat a “una mobilització del vot progressista al voltant del PSOE”, ja que el Partit Socialista “és l’únic capaç de trencar el bloqueig polític i de plantar cara a aquesta coalició amb la ultradreta, que ja veiem què fa quan governa en llocs com Madrid, com Andalusia o com Múrcia: suposen un brutal retrocés en drets i llibertats”.

La candidata del PSOE també s’ha volgut dirigir als indecisos: “Amb indecisió, ni es trenca el bloqueig, ni es defensen els drets socials. El que defensarem el 10 de novembre és el nostre estat del benestar: les pensions, la sanitat pública, l’educació pública, i defensar un Estat democràtic net”. Sofía Hernanz ha denunciat la “campanya bruta” de la dreta per intentar desmobilitzar el votant progressista. “Estan intentant que els progressistes no vagin a les urnes, però ells hi aniran tots. La dreta sap que l’única oportunitat que tenen és la desmobilització del vot progressista, l’abstenció”. Hernanz ha insistit en la mobilització el pròxim 10 de novembre “perquè el dia 11 no tenguem res a lamentar”.

Per una senadora socialista
En les eleccions generals del 10 de novembre “només es tria a un senador o senadora per Eivissa i Formentera”, com ha recordat la candidata del PSOE, Patricia Abascal, qui ha fet una crida a “votar al Partit Socialista, si volem que la senadora de les Pitiüses sigui d’esquerres”, ja que “del contrari, sortirà un senador del Partit Popular”.

A més, Patricia Abascal ha recordat la importància d’una majoria socialista al Senat, “per poder donar suport al govern de Pedro Sánchez, tenir un govern estable i fort, i per poder dur a terme les polítiques socials, les polítiques mediambientals i les polítiques en favor de les persones que necessitam en aquest país “.

Comments are closed