Partit Popular, Ciutadans i la consellera trànsfuga voten en contra de la comissió d’investigació sobre l’actuació de Vicent Marí en la contractació del vídeo “La vida islados”. El PSOE considera que “l’impost de la corrupció s’ha d’eliminar per sempre”.

Els grups del Partit Popular, Ciutadans i la consellera trànsfuga han votat en contra de la creació d’una comissió d’investigació al Consell Insular d’Eivissa sobre l’actuació de Vicent Marí en la contractació del vídeo “La vida islados”. Una petició dels grups PSOE i Unides Podem fonamentada en “la gravetat i l’alarma social que provoquen els fets”, que és “el cas més greu i més preocupant d’irregularitats de la història recent d’aquest Consell Insular”, com ha dit l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres.

“No sabem què farà la Fiscalia en relació amb la denúncia formulada per l’Oficina anticorrupció. Mentrestant, i davant l’alarma i la gravetat de les informacions conegudes, ens toca actuar, ens toca obrir una investigació interna”, ha exposat Vicent Torres.

El portaveu del PSOE ha recordat que “en altres llocs s’han comprat mascaretes i s’han fet altres coses molt malament, estan aflorant casos a molts llocs d’Espanya, tots ells molt escandalosos i molt vergonyosos”. “Tots aquestos llestos i espavilats s’han de perseguir, investigar i castigar”, ha remarcat, lamentant que “l’impost de la corrupció que hem pagat a Espanya, i molt especialment a ses nostres illes, és massa elevat”. “Aquest impost de la corrupció s’ha d’eliminar per sempre més”, ha conclòs.

Amb el seu vot en contra, l’equip de govern demostra voler “tapar aquest assumpte a tota costa”. Per part del PSOE, “no deixarem d’insistir fins que es depurin totes ses responsabilitats que s’hagin de depurar”.

Recordem que el PSOE va denunciar l’adjudicació per 250.000 euros el contracte “La vida islados” per decret de Vicent Marí, sense publicitat ni concurrència pública, ja que presumptament volia afavorir a una determinada empresa. Els fets varen ocórrer durant l’estat d’alarma per la Covid-19, en 2020, aprofitant els procediments d’emergència aprovats pel Govern d’Espanya per fer front a la pandèmia. La mateixa Intervenció General del Consell Insular va advertir Vicent Marí de les irregularitats i li va exigir la nul·litat del contracte, però el president del Consell s’hi va negar, dictant un altre decret de Presidència per poder pagar les factures a pesar de l’informe en contra d’Intervenció.

Vicent Marí va adjudicar “La vida islados” a la mateixa empresa que durant anys, amb ell com a alcalde de Santa Eulària des Riu i ara amb Carmen Ferrer, ha estat gestionant els equipaments culturals Teatro España i Centre Cultural de Jesús sense concurs públic.

Després de revisar tot l’expedient i acumular noves proves de les irregularitats en el contracte d’emergència, el PSOE va denunciar els fets a l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció en novembre del 2020. L’Oficina, finalment, va concloure la possible comissió de presumptes delictes, per la qual cosa va traslladar la corresponent denúncia a la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears.

Comments are closed