Patricia Abascal anuncia la creació d’una ponència sobre insularitat

La senadora per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista al Senat estudiarà la creació d’una ponència sobre insularitat en el marc d’una de les principals comissions permanents de la cambra territorial.

Les senadores i senadors de les Illes Balears i de Canàries estan treballant en una proposta per crear una Ponència sobre insularitat en el marc d’una de les comissions permanents que es constituiran la setmana que ve.

Els senadors i senadores insulars consideren que la insularitat és un concepte transversal, inclòs en la Constitució. Per això, i malgrat que els assumptes relatius a la insularitat es tracten de forma transversal en les diferents comissions de Senat, el Grup Parlamentari Socialista a la cambra defensa que es treballi una ponència que aprofundeixi en les seves característiques i especificitats, i que a més reflecteixi l’anomenada “doble insularitat”, notable en algunes illes.

Per tant, aquesta atenció a la insularitat s’enfocaria no des d’una comissió permanent, sinó mitjançant els treballs d’una ponència a desenvolupar en una d’aquestes comissions, tal com permet l’article 65 de l’Reglament de Senat, amb l’objectiu de fer un seguiment i elaborar un informe sobre la insularitat, les necessitats de les illes i que respongui a les problemàtiques específiques de les mateixes.

Comments are closed