“Davant de les ofenses de la dreta, donarem un nou impuls a la Memòria Històrica”

La candidata eivissenca del PSOE al Congrés, Sofía Hernanz, ha afirmat avui que “enfront de les ofenses de la dreta, donarem un nou impuls a la Memòria Històrica”. El Partit Socialista proposa incloure en el sistema educatiu el coneixement de la història democràtica espanyola, tant de l’alumnat com del professorat. “Les futures generacions han de conèixer el que ha passat Eivissa i Formentera i a tot el país, en el nostre passat de lluita per la democràcia”, ja que “tots els drets i llibertats que tenim avui dia no han caigut del no-res, ho hem aconseguit perquè moltes persones abans que nosaltres van lluitar per això”.

Per la seua banda, la candidata al Senat per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha afirmat que “al Senat hem hagut d’escoltar crítiques al fet que s’anessin a destinar 15 milions per« desenterrar ossos », o la deshonra d’escoltar al Parlament d’Andalusia, a l’extrema dreta, dir-nos “buscadors d’ossos” .

Patricia Abascal, que va néixer a Mèxic en ser filla i néta d’exiliats espanyols perseguits pel franquisme, ha destacat que el govern de Pedro Sánchez ha donat nous passos fonamentals en la restitució de la memòria dels represaliats: “Els socialistes continuam liderant la política de memòria històrica com a política d’Estat i necessitat democràtica “, recordant com a fet més important el compliment del compromís d’exhumació del dictador Franco del Valle de los Caídos, entre d’altres decisions del govern socialista, després de “7 anys del PP d’involució per a la memòria Històrica “.

A partir del 10 de novembre, amb un govern de Pedro Sánchez, el PSOE es compromet a reformar de manera integral la Llei de Memòria Històrica de 2007 amb la finalitat que les previsions contingudes en la mateixa siguin efectives i es compleixin els compromisos de reparació . Altres propostes del PSOE són la declaració del 31 d’octubre com a dia de record per a totes les víctimes, coincidint amb l’aniversari de l’aprovació de la Constitució Espanyola, la creació del Consell de la Memòria, com a òrgan col·legiat consultiu i de participació i blindar una consignació pressupostària per a la Memòria Històrica en els pressupostos generals de l’Estat, entre altres propostes.

Comments are closed