Patricia Abascal: “Les primeres mesures de govern de Pedro Sánchez beneficien especialment les illes d’Eivissa i Formentera”

La senadora Patricia Abascal ha fet balanç de l’inici de legislatura destacant que “les primeres mesures de govern de Pedro Sánchez beneficien especialment les illes d’Eivissa i Formentera”. Patricia Abascal ha destacat les iniciatives “en els àmbits social, laboral i mediambiental” del nou Govern d’Espanya, com són l’increment fins als 950 euros del salari mínim, la revaloració de les pensions un 0,9% amb el compromís d’equiparar-la a la pujada real de l’IPC, l’increment del sou dels funcionaris un 2%, o les referides a l’emergència climàtica.

Patricia Abascal ha explicat que les mesures socials i laborals “faran que moltes persones de les Pitiüses millorin les seues condicions de vida”, ja que “hi ha molta gent que està cobrant el salari mínim” i, a més, “a les nostres illes tenim de les pensions més baixes de tot Espanya”. També és molt important l’increment salarial per als funcionaris, “especialment en unes illes on el cost de la vida i d’un habitatge és molt elevat”.

Emergència climàtica i ajudes per la borrasca Glòria
La senadora d’Eivissa i Formentera ha posat l’accent en l’aprovació de la Declaració d’Emergència Climàtica, com una de les mesures més destacades de l’inici de legislatura. “Les nostres illes serien les gran perjudicades per la crisi climàtica, de manera que les mesures de la futura llei que ha d’aprovar el govern en els pròxims 100 dies beneficiaran de ple a Eivissa i Formentera”.

Patricia Abascal també ha explicat que el grup parlamentari Socialista ha registrat una moció, que es debatrà en el pròxim ple, per instar el Govern a elaborar, en col·laboració amb la resta d’administracions afectades, i el més aviat possible, l’informe sobre els danys produïts pels diversos temporals, que en el cas d’Eivissa va ser especialment la borrasca Glòria. També es demana la declaració de zona afectada greument per una emergència i facilitar ajudes i beneficis fiscals als territoris danyats.

Ponència sobre insularidadLa senadora també s’ha referit, en el seu balanç d’inici de legislatura, a la proposta del PSOE de creació d’una ponència al Senat sobre insularitat “per abordar de forma transversal els problemes derivats de la doble i triple insularitat”, ja que “té una afectació directa a assumptes tan diversos com són el finançament, el transport, el turisme o l’energia”.

Comments are closed