Pilar Costa: “Demanam a Company i al PP que deixin de llançar cada dia falsedats i rumors que no duen enlloc i que facin propostes en positiu”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat a Gabriel Company i al Partit Popular que “deixin de llançar cada dia falsedats i rumors que no duen enlloc i que facin propostes en positiu”, en referència a les acusacions no fonamentades i expressades de manera reiterada els darrers dies sobre el procés de vacunació a Balears i la reactivació de la temporada turística.

“Lamentam que el PP s’hagi convertit en el partit de les falsedats i la rumorologia, fent acusacions amb una obsessió gairebé malaltissa”, ha expressat Costa, convidant Company “a dir clarament si coneix algun cas concret [de vacunació irregular] i no calumniar de forma generalitzada”. La socialista ha insistit en el fet que els socialistes no entraran “en aquesta rumorologia que només crea malestar i confusió” i ha demanat al principal partit de l’oposició “més responsabilitat”.

Per a la portaveu, Company “continua fora de la realitat”, com palesa el fet que ahir tornàs a demanar a la presidenta Armengol que exploràs adquirir vacunes que encara que no tenen el vistiplau de l’Agència Europea del Medicament “quan saben que no es pot fer, però com sí que fa la seva presidenta madrilenya que, per a nosaltres, no és un referent de bona gestió de la pandèmia”.

Així mateix, Costa ha apuntat que el PP també vol “desviar l’atenció de manera intencionada” quan diu que s’ha canviat de criteri a l’hora de parlar d’activar l’economia encara que no hi hagi un 70% de la població vacunada.

Respecte d’això, Costa ha recordat que la presidenta Armengol ahir “ho va explicar perfectament: la passa important és tenir els col·lectius vulnerables vacunats, que és el que fa que la incidència i la pressió hospitalària baixin”, i que bona mostra d’això és no tenir contagis a les residències des de fa moltes setmanes.

De fet, Costa ha insistit en el fet que “allò que preocupa la gent és tenir una incidència controlada”, i ha posat de relleu que les xifres de Balears siguin unes de les més baixes de l’Estat, tot i que s’ha de mantenir la prudència que correspon als dies posteriors a la Setmana Santa.

Relacionat amb això, Costa ha remarcat que “una altra de les principals ocupacions dels socialistes és accelerar el ritme de vacunació”, recordant, però, que aquest impuls passa per l’increment de la producció de vacunes.

En aquest sentit, Costa ha valorat positivament la notícia acabada de conèixer segons la qual Pzifer avançarà aquest trimestre el lliurament de 50 milions de dosis a Europa i que es negociarà un tercer contracte amb la Unió Europea.

És per tot això plegat que Costa ha acusat el PP de “cridar si la pandèmia empitjora i cridar si la incidència baixa”, comportament que demostra que “per al PP, com pitjor vagin les coses, millor”.

Comments are closed