Pilar Costa: “Feim una crida als grups polítics i, en especial, al Partit Popular perquè se sumi al Pacte de Reactivació”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat que “només des de la unitat d’acció en l’àmbit europeu, estatal i autonòmic podrem sortir de les greus conseqüències socials i econòmiques provocades per la invasió de Putin a Ucraïna”. Unes declaracions que ha fet la socialista a la roda de premsa prèvia al Ple del Parlament.

D’aquesta manera, Costa ha incidit que “els i les socialistes de les Illes Balears fa temps que venim demanant una resposta conjunta de la Unió Europea per fer front a les conseqüències de la cruel guerra contra Ucraïna” i hi ha afegit “amb la COVID-19 es va demostrar que amb unitat d’acció es possible sortir reforçats d’una crisi”.

La socialista ha aprofitat per recordar que “durant la pandèmia es va treballar de forma unida pel benefici dels ciutadans amb la compra de vacunes, de material sanitari i amb la resposta sense precedents dels fons europeus per fer front a les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19”.

Per aquest motiu, Costa ha insistit que “els grups de l’oposició, i en especial, el Partit Popular s’han de sumar al Pacte de Reactivació, que se celebrarà aquest dimecres”, i ha aprofitat per dir que “el PP ha de deixar d’autoexcloure’s d’aquest pacte per tenir una unitat d’acció i resposta davant d’aquestes conseqüències de la guerra contra Ucraïna”.

Així mateix, la socialista ha valorat que “aquesta setmana es celebra el Consell Europeu, una cita important que marcarà el nostre futur més immediat, ja que es decidiran mesures urgents per reduir el preu de l’electricitat i podrà suposar un punt d’inflexió de les conseqüències econòmiques i socials que ja estam tenint provocades per la guerra de Putin a Ucraïna”.

La socialista ha posat en valor que “el Govern d’Espanya fa estona que duu a terme mesures, dins el seu marc competencial, perquè la guerra afecti de la menor manera possible als ciutadans” i ha posat l’exemple que va adoptar l’executiu, des del juny passat, “va rebaixar l’IVA de la factura de la llum i va suspendre de l’impost la producció de l’energia elèctrica, entre d’altres”, ha exposat.

Costa ha recordat que en la darrera Conferència de Presidents, celebrada a La Palma, totes les Comunitats Autònomes varen acordar per unanimitat quatre punts d’enorme rellevància en els quals donen suport al Govern d’Espanya en la seva postura en aquest Consell Europeu per aconseguir una rebaixa dels preus de l’energia.

També, la socialista ha explicat que les Comunitats Autònomes donen suport per impulsar l’execució dels fons europeus perquè arribin a tots els racons d’Espanya; així com, gestionar de forma coordinada l’acollida de refugiats ucraïnesos i posar en marxa el Pla Estatal de Resposta a les conseqüències de la guerra.

Finalment, Costa ha explicat que “estam plenament convençuts que aquest és el camí per sortit de la crisi: unitat d’acció, la suma per a les solucions, i no la crítica fàcil i excessiva en la qual lamentam que el principal partit de l’oposició faci tant de temps que està instal·lat”.

Comments are closed