Pilar Ferrero rep la Insígnia de la Igualtat de la FSE-PSOE en reconeixement a tota una vida de lluita per la igualtat real entre dones i homes

Pilar Ferrero Torres ha rebut aquest cap de setmana la Insígnia de la Igualtat de la FSE-PSOE, un guardó que s’ha lliurat enguany per primera vegada i que té com a objectiu reconèixer la feina de persones que han lluitat de manera destacada per la igualtat real entre dones i homes. Ferrero s’ha fet mereixedora d’aquest reconeixement per tota una vida d’implicació, de denúncia i treball contra les discriminacions estructurals i per la seva valentia a l’hora de portar la perspectiva de gènere a tots els àmbits de la seva vida.

Per motiu de la pandèmia, l’acte de lliurament de la Insígnia es va fer sense públic, però varen participar el secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas; la secretària d’Igualtat, Milena Herrera, i la secretària general de l’Agrupació Socialista de Sant Josep, Pilar Ribas, a la qual pertany Ferrero.

Ferrero va ser una de les primeres alcaldesses de la democràcia, concretament alcaldessa de Laguna de Duero l’any 1983, on va encapçalar una Corporació Municipal conformada exclusivament per homes. Posteriorment va ser procuradora a les Corts de Castella i Lleó i, ja a Eivissa, va ser regidora de Benestar Social i Igualtat a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia. L’any 2005, va promoure des d’un Congrés de la FSE-PSOE la creació de l’associació Dones Progressistes i, el passat novembre, va ser guardonada per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere amb el premi Menina per la importància de la seva tasca en contra de les violències masclistes i la protecció de les dones que la pateixen.

Aquest nou guardó, que s’atorgarà anualment des de la FSE-PSOE té justament l’objectiu de visibilitzar la feina que han fet persones i col·lectius que durant molt de temps han jugat un paper important en el seu entorn en l’àmbit de la igualtat. Els i les socialistes consideren que la millor manera de combatre una societat que encara manté estructures masclistes és fer pedagogia des de tots els àmbits possibles i aquesta insígnia busca generar i donar a conèixer referents feministes i fer justícia a la seva carrera i memòria.

Comments are closed