Ple del Consell Insular: PP i Cs tomben les mocions del PSOE contra la violència masclista i per ampliar les ajudes socials per la Covid-19. Vicent Torres exigeix disculpes públiques al PP i Ciutadans: “Fa dos anys varen dir que el conveni del CETIS era un ‘frau’ i ara el prorroguen”.

Els grups PP i Cs del Consell d’Eivissa han tombat avui en el Ple ordinari les mocions del grup PSOE de mesures per lluitar contra les violències masclistes i per ampliar les ajudes socials per la Covid-19. La consellera del PSOE, Silvia Limones, ha mostrat la seua “decepció” pel posicionament de l’equip de Vicent Marí, defensat en el Ple per la consellera Carolina Escandell, de rebuig a la moció per a l’eliminació de les violències contra les dones.

La proposta socialista recollia els següents punts: posar en marxa el Pla d’Igualtat del Consell Insular en el 2021 i adherir instruments de lluita contra totes les formes de violència contra les dones, així com accions i polítiques encaminades a fomentar la conciliació familiar; combatre de forma contundent els posicionaments polítics que propugnen la negació de l’existència de la violència de gènere; signar un conveni amb l’Ajuntament d’Eivissa per la utilització de Casal d’Igualtat; impulsar o reforçar les mesures contingudes en la Llei Integral contra la Violència de Gènere, així com en el Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere; intensificar la col·laboració amb les entitats i associacions de la societat civil que lluiten contra la violència masclista; adaptar i, en la mesura del possible, augmentar tots els recursos relacionats amb atenció a víctimes de violència masclista durant la pandèmia; i un compromís a no utilitzar llenguatge sexista en la publicitat i la cartelleria de Consell Insular.

La consellera Silvia Limones ha remarcat que “la violència de gènere no té cabuda en la societat que aspirem a ser, ni en la democràcia que volem consolidar. Eliminar-la de les nostres vides i protegir les víctimes no és una opció, és una obligació. La violència masclista ens interpel·la a tots, i les administracions ho han de combatre amb tots els mitjans a l’abast. En l’àmbit de les nostres competències, desenvolupem un paper fonamental en la prevenció, així com en la informació, assessorament, protecció i acompanyament a les dones víctimes i les seves filles i fills.”

Rebuig a l’ampliació dels ajuts socials per la Covid-19

En el ple d’avui al Consell Insular, PP i Cs també han impedit l’aprovació de la moció socialista per ampliar les ajudes socials per la Covid-19 i prendre mesures per evitar les “indignes” coues de persones al carrer que es varen produir durant el termini de sol·licitud. L’equip de Vicent Marí ha votat en contra de totes les propostes que ha formulat avui el grup socialista: ampliació de la partida per poder atendre totes les sol·licituds presentades; convocar una segona convocatòria; habilitar una partida suficient en el Pressupost 2021 per convocar-ne de noves en el pròxim exercici; i, finalment, establir un sistema de registre de les sol·licituds, tant les presencials com les de via electrònica, que doni les màximes facilitats a les persones demandants i que eviti coues i aglomeracions de persones al carrer.

El conseller socialista Víctor Torres ha lamentat el rebuig del govern de Vicent Marí a la moció del PSOE, insistint en la necessitat d’atendre les necessitats de moltes famílies afectades econòmicament per la crisi provocada per la pandèmia: “A la nostra illa hi ha milers de famílies que estan en ERTE des de març, amb una hipoteca o lloguer per pagar i que no saben com fer front als rebuts de la llum, l’aigua o la compra”.

Víctor Torres ha criticat que per la seua “falta de previsió” aquestes famílies es varen veure obligades a fer coua “durant hores de manera indignant”, provocant-se a més a més “aglomeracions de centenars de persones, inacceptable davant la situació de pandèmia que estam vivint”. Una mala gestió de l’equip de Vicent Marí que va provocar el “desbordament” de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del Consell Insular, en bona part també per la “complicada” tramitació ‘online’ d’aquestes ajudes.

A pesar de la insistència del conseller socialista, els vots en contra del PP i de Cs han impedit l’aprovació de la moció del PSOE en favor de l’ampliació de les ajudes socials del Consell Insular.

Vicent Torres exigeix “disculpes públiques” a PP i Ciutadans

En el Ple ordinari, l’anterior president del Consell Insular i actual portaveu del grup PSOE, Vicent Torres, ha exigit “disculpes públiques” a PP i Ciutadans, després de proposar la pròrroga del conveni de l’estació d’autobusos CETIS dos anys després d’haver-hi votat en contra i d’haver dit que era “un frau”, quan eren a l’oposició. Vicent Torres ha criticat que “ens duen a aprovació un conveni que deien que ‘fa mala olor’ i que ‘frega l’il·legal’”.

“Si tots vostès, senyores i senyors del Partit Popular, i senyor de Ciutadans, tenguessin un mínim de decència, avui estarien demanant disculpes públiques per totes les infàmies que han arribat a dir sobre el Cetis”, ha conclòs Vicent Torres.

Comments are closed