El PSOE denuncia la política “clientelar” de Vicent Marí: “Ha posat el Consell Insular al servei del Partit Popular”, alerta el portaveu socialista, Vicent Torres

PP i Cs voten en contra de la proposta socialista de gratuïtat del transport públic d’Eivissa

El balanç de la presidència de Vicent Marí al Consell Insular d’Eivissa “no pot ser més decebedor”, amb “una llarga llista d’incompliments, llarga llista d’excuses i llarga llista de favors, de contractes i de polítiques clientelars que només han beneficiat a uns pocs”. Així de contundent s’ha mostrat l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, en el debat de política general del Consell.

Vicent Torres ha recriminat a Marí el discurs “triomfalista”: “Avui s’ha posat medalles de les coses que no fa, de les coses que varen fer els altres, i de les coses que ha fet malament”, com el “desastre” del transport públic, el retard de dos anys del centre provisional de baixa exigència o les coues de les ajudes per la Covid.

El portaveu del PSOE ha denunciat el “clientelisme” de Vicent Marí: “Clientelisme és “La vida islados”, 250.000 euros per un vídeo, els premis ‘influencers’, 100.000 euros a dit perquè venguin uns ‘enxufats’ a cos de rei, i clientelisme és pagar milers d’euros en propaganda al servei del seu partit i dels seus interessos personals”.

Vicent Torres ha explicat que el Consell acaba d’aprovar un contracte de 273.000 euros a l’any per a la TEF i de 146.000 euros a Periódico de Ibiza: “Entre els dos, 420.000 euros a l’any. Vostès paguen amb sous públics la propaganda contra el Partit Socialista, contra els alcaldes socialistes, contra els consellers socialistes i contra els presidents socialistes”, ha denunciat.

El portaveu socialista també ha denunciat l’ocultació de documents a la Fiscalia per part de Vicent Marí, en relació amb el cas “La vida islados”: “Davant d’una investigació així, que vostè digui que enviarà tots els expedients a la Fiscalia, i després ens trobam que amaguen papers, ens pareix escandalós”.

“La gestió brillant que vostè havia de fer, ja hem vist quina és: Defensa dels interessos d’uns pocs, i partidisme en favor del PP, utilitzar aquest Consell Insular com a punta de llança per fer oposició al Govern progressista d’aquesta Comunitat i mirar de tombar als alcaldes socialistes. A vostè no l’interessen ni els problemes territorials, ni els problemes mediambientals, ni els problemes socials, ni la millora dels serveis públics… res de tot això no l’interessa. A vostè només l’interessa governar pels seus i pel seu partit”, ha dit Vicent Torres.

El portaveu socialista ha criticat la “llarga llista d’incompliments” de Vicent Marí, des del capítol d’inversions, com les millores de xarxa viària o el desenvolupament de sa Coma i el projecte de senders turístics de ses Salines, o la posada en marxa de les noves concessions de transport o mesures com tancar els pisos turístics. “No n’han tancat ni un en tres anys”, com ha recordat.

En matèria territorial, Vicent Torres ha remarcat que “la sostenibilitat és molt més que una marca turística, suposa una manera d’enfocar la gestió i les polítiques públiques que són antagòniques a la seua”.

“Quan el PP parla de sostenibilitat, la paraula perd tot el seu sentit i significat”, ha dit Torres, recordant que “quan s’han posat límits, vostès hi han votat en contra”, com va passar el 2019 amb la modificació del PTI i, enguany, amb la moratòria de places de la nova Llei turística, ha explicat.

Vicent Torres també ha criticat que “tenim un transport públic que és un desastre, que cada dia està pitjo. Acabarà la legislatura sense els nous autobusos al carrer”, mentre “anuncien una proposta de regulació de vehicles que vostès mateixos reconeixen que serà impossible posar en marxa en aquesta legislatura”.

Després de tres anys de govern de Vicent Marí, el portaveu del PSOE ha conclòs que “urgeix un canvi de rumb, un canvi de govern en aquest Consell Insular, que torni al servei de les persones, amb mesures valentes i contundents, com les que presenta el PSOE avui en aquest debat”.

La dreta rebutja la proposta del PSOE de transport públic gratuït

En el debat de les propostes de resolució, PP i Cs han rebutjat la proposta del PSOE de transport públic gratuït, per beneficiar a residents i treballadores de temporada. La dreta del Consell Insular ha votat en contra de la proposta del PSOE de bonificar el 100% de les targetes T-General i T-Plata.

El conseller del PSOE Víctor Torres ha defensat les quaranta propostes socialistes que s’han presentat al debat d’avui. En la seua intervenció, el conseller socialista ha remarcat que “la sostenibilidad d’un territori limitat, com es l’illa d’Eivissa, implica una manera de gestionar que abasti mesures econòmiques, socials i mediambientals, tenint en compte les conseqüències actuals i futures, des d’una visió àmplia, coordina i transversal”.

Víctor Torres ha defensat mesures “que vagin més enllà de l’anunci d’un esborrany -de regulació de vehicles-, que vostès mateixos han reconegut que no es podrà dur a terme en està legislatura”.

No obstant això, PP i Cs han votat en contra de trenta-set propostes del grup PSOE, i només n’han acceptat tres, de les quaranta presentades.

 

PROPOSTES GRUP PSOE PLE POLÍTICA GENERAL CONSELL INSULAR

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a realitzar de manera urgent tots els tràmits necessaris per a posar en funcionament el Centre Provisional de Baixa Exigència de Sa Joveria i poder prestar servei de manera immediata.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a la creació, abans de finalitzar la legislatura, l’Institut d’Afers Socials d’Eivissa i avançar en el procés de traspàs de competències en matèria de centres residencials i centres de dia.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a incrementar la plantilla de personal del departament de Menors a fi de poder donar compliment a les competències atorgades i poder oferir els serveis de manera integral.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a incrementar els serveis oferts en la Llar Eivissa a fi que les persones usuàries del mateix puguin rebre atenció en funció de les seues necessitats: vigilància de la salut, assistència en activitats diàries, vigilància de l’alimentació, entre d’altres.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a realitzar de manera urgent tots els tràmits necessaris per a finalitzar les obres de cobriment de les pistes exteriors des Raspallar abans de finalitzar l’actual legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a finalitzar les obres del Circuit de Motocròs de Sa Coma, projecte iniciat en l’anterior mandat, abans de finalitzar l’actual legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’executiu a dur a terme de manera urgent els tràmits i inversions necessaris per a la instal·lació de graderies supletòries en el pavelló de Sa Pedrera.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a signar convenis amb tots els ajuntaments de l’illa per a la millora de les seves instal·lacions esportives municipals.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a aprovar, abans de finalitzar l’any, el Reglament insular de Centres d’Atenció Infantil de 0 a 3 anys de manera immediata.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a aplicar la gratuïtat en les escoletes de 0-3 anys de cara al pròxim curs.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a posar en marxa el Museu de la Mar i de la Pesca, iniciat en el mandat anterior, abans de finalitzar la present legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a realitzar de manera urgent, les inversions necessàries i a prendre les mesures oportunes per a la recuperació, rehabilitació, conservació i consolidació del Pou des Lleó, situat a Sant Carles de Peralta.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a adquirir sòl apte per a edificar residencials per a cedir al IBAVI per a la construcció d’habitatge públic en règim de lloguer.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a firmar de forma immediata el protocol de cessió del terreny de 1.222 metres quadrats situat a la zona de l’avinguda del Vuit d’Agost, per tal que el Govern de les Illes Balears pugui incloure el pressupost necessari l’any 2023.

APROVADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a iniciar, abans de finalitzar el present any 2022, les obres de la rotonda dels Caçadors, i a redactar un projecte de millora de l’encreuament del Trull d’en Vich.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a començar les obres, abans que finalitzi l’actual legislatura, de la reforma de la travessia de Ca na Negreta, dotant a aquest barri de voreres, zones verdes i aparcaments.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Josep per a dotar de finançament les obres del futur bulevard de la travessia de Sant Jordi.

APROVADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a iniciar, abans que finalitzi l’actual legislatura, les obres del projecte de reforma de la carretera entre Sant Josep i Sant Antoni.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a executar les obres de la Ronda Sud de Sant Antoni i eliminar les barreres arquitectòniques del tram del carrer Doctor Fleming.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a executar un projecte de reforma, amb carril bici i parades de bus amb marquesines i separades de la calçada, de la carretera de Portinatx.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a executar un projecte de reforma de la carretera de Jesús a Santa Eulària per Cala Llonga.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a iniciar les obres de reforma de l’E-10 abans de finalitzar la legislatura.

APROVADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a realitzar l’adquisició o obtenció d’un terreny apte per a la instal·lació d’una segona estació d’Inspecció Tècnica de Vehicles abans de finalitzar la present legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a dur a terme de manera urgent les actuacions necessàries per iniciar la creació dels dos subparcs de Bombers abans de finalitzar la legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a dur a terme de manera urgent tots els tràmits necessaris per a començar les obres de l’estació d’autobusos de Santa Eulària des Riu abans que finalitzi la present legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a començar, abans de finalitzar l’any, les obres del projecte de Senders Turístics de ses Salines.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a dur a terme de manera urgent les inversions necessàries per a pal·liar les males olors de la planta de Ca na Putxa.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a dur a terme de manera urgent tots els tràmits necessaris per a incloure en la RLT i dotar de pressupost les quatre places d’inspector de Turisme traspassades per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa sol·licita l’ampliació de la zona inclosa dins del decret contra el turisme d’excessos de Sant Antoni de Portmany ampliant la zona a tot el nucli urbà, incloent-hi la zona de s’Arenal.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a destinar inspectors de Turisme al control del compliment de les normatives en la zona de Sant Antoni inclosa en el decret contra el turisme d’excessos.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a l’aprovació inicial, abans de finalitzar la legislatura, del Pla d’Intervenció Àmbits Turístics de l’illa d’Eivissa (PIAT), establint una reducció dràstica de les places i regulació de les activitats turístiques.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a l’aprovació inicial, abans de finalitzar la legislatura, de la revisió del Pla Territorial Insular del 2005, per adaptar-lo a les necessitats actuals en favor de la sostenibilitat, i que en cap cas inclogui mesures que suposin rebaixar la protecció del territori aconseguida amb l’aprovació de la Modificació del PTI aprovada el 2019.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a avançar en la creació de l’Agència Insular de l’Aigua per poder assumir en condicions les competències en la gestió dels recursos hídrics de la nostra illa.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa es compromet a aprovar Plans de cooperació municipal per finançar inversions dels ajuntaments en la millora i modernització de les xarxes de distribució d’aigua potable i per a la separació d’aigües pluvials i residuals.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa es compromet a presentar, abans de finalitzar la legislatura, un Pla per a la gestió dels residus a l’illa una vegada s’esgoti la vida útil de l’abocador de Ca na Putxa.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu desenvolupar un pla de xoc urgent en el transport públic amb mesures i inversions per pal·liar les actuals deficiències del servei mentre no es posin en marxa les noves concessions, incloent-hi la millora de parades, marquesines i informació a les persones usuàries.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a accelerar el procés per a la contractació de les noves concessions del servei de transport públic de l’illa per tal que estiguin en servei abans d’acabar la present legislatura.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a establir la bonificació del 100% del transport públic a les persones usuàries de la T-General i la T-Plata.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a l’aprovació d’un marc legal de regulació de l’entrada de vehicles a l’illa.

REBUTJADA

El Consell Insular d’Eivissa insta l’Executiu a l’elaboració, d’acord amb els ajuntaments de l’illa, d’un pla per a la limitació, regulació i ordenació de l’accés de vehicles motoritzats a zones sensibles i massificades i per a la creació a tota l’illa de rutes i carrils accessibles i segurs per a persones vianants i ciclistes.

REBUTJADA

Comments are closed