Primer pedra de l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, compromís socialista

La presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha presidit l’acte de col·locació de la primera pedra de l’edifici que ha d’acollir l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, al Parc de Serveis de Sa Coma. Armengol ha mostrat la seva satisfacció per la passa feta per «fer realitat una infraestructura molt reclamada a l’illa» i ha agraït la feina de totes les persones que ho han fet possible.

L’anterior president i actual portaveu del PSOE al Consell Insular, Vicent Torres, ha manifestat “l’orgull” de veure que l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, un compromís socialista, “cada vegada està més a prop de ser realitat”. Torres ha desitjat que “les obres vagin segons el previst” i que, per tant, estiguin acabades a mitjan 2022.

El pressupost de les obres, que aniran a càrrec del Consell d’Eivissa, serà de 7.600.000 euros. Comptaran amb un finançament de 4.500.000 milions per part del Govern, a càrrec de l’Impost del Turisme Sostenible. El termini d’execució és de vint mesos. Es preveu que el centre es pugui obrir a finals del 2022.

La presidenta ha explicat que l’aposta per la qualitat i per un nou model turístic «ha de poder garantir la formació dels nostres treballadors, el nostre gran capital, amb una formació de qualitat» i ha reclamat que «el sector privat contracti tenint en compte aquesta qualificació professional per poder així tancar el cercle».

A més, la presidenta ha recordat també la importància que té el Parc de Serveis de Sa Coma per a Eivissa i ha aprofitat per agrair l’esforç de les persones implicades en la seva ideació i construcció, com els expresidents del Consell Insular d’Eivissa, Xico Tarrés o Vicent Torres. En aquest sentit ha garantit «que el Govern seguirà col·laborant en el desenvolupament dels serveis del parc».

L’Escola d’Hoteleria d’Eivissa
La delegació a Eivissa de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears es postula com a centre d’alt rendiment gastronòmic i culinari i es crea amb la visió de ser un instrument estratègic de qualificació, gestió del coneixement i inserció laboral. S’ha projectat assegurant en tot moment estratègies formatives que permetin incrementar la competitivitat de les empreses i la seva adaptació als canvis tecnològics de la societat actual.

Els estudis que s’oferiran a la seu són les especialitats de Serveis de cuina i restauració i Allotjament i comercialització hotelera. També s’oferirà formació per obtenir els certificats de professionalitat en Operacions bàsiques de pastisseria, Direcció de restauració, Rebosteria, Allotjament Rural, Servei de bar i cafeteria, Cuina, Recepció en allotjaments i idiomes. Paral·lelament es duran a terme actuacions en l’àmbit de la divulgació i la formació continuada.

L’Escola d’Hoteleria d’Eivissa s’ubicarà a un dels antics edificis militars de Sa Coma. En concret, ho farà a l’edifici de la cantina militar. El projecte preveu la reforma integral de l’edifici existent i la construcció d’un espai adossat a la cara oest de 1.399 m2. En total, el nou edifici tindrà una superfície de 4.249 m² (2.850 m² de rehabilitació, 1.399 m² de nova construcció i 460 m² de patis interiors i terrasses).

L’escola serà una instal·lació moderna i comptarà amb tots els avanços tecnològics per convertir-se en referent en el seu àmbit. Disposarà d’una cuina de 840 m2 i tres aules, amb capacitat per a un total de 26 llocs de cuina, forn de pa, obrador i cambres per a carn, peix i plats freds; cinc aules amb capacitat per a 30 alumnes cada una; dues aules d’informàtica i una aula d’estudi; una aula de cuina per a demostracions, de 220 m2; una aula-bar, un taller-bar i taller restaurant; una sala de tasts i amplis espais d’ús administratiu i despatxos.

Comments are closed