Primera visita institucional del president d’APB, Francesc Antich, a l’Ajuntament d’Eivissa

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president d’Autoritat Portuària, Francesc Antich, han mantingut una reunió en el que ha estat la primera visita institucional del president d’APB a l’Ajuntament d’Eivissa.

Durant la reunió, s’han repassat els diferents temes relacionats amb el port d’Eivissa i s’ha anunciat la tramitació, durant el 2021, del projecte d’integració de l’avinguda de Santa Eulària i de l’entorn de les dependències de l’Autoritat Portuària.

Aquest projecte, que transcórrer des de l’actual estació marítima de Formentera fins la seu d’APB, es tramitarà durant l’any que ve amb l’objectiu de començar les obres al mes d’octubre, passada la temporada turística, i compta amb un pressupost aproximat d’1 milió d’euros.

El projecte d’integració de l’avinguda de Santa Eulària, preveu l’ampliació de les voreres, eliminació de barreres arquitectòniques i la construcció d’un carril bici que connectarà amb l’actual carril a la zona de les andanes del port d’Eivissa.

El projecte, que forma part del treball estratègic conjunt entre l’Ajuntament i APB, permetrà continuar amb la integració del port a la ciutat i convertir-lo en un espai de gaudiment de la ciutadania.

‘Quan les dones escrivien però no podien votar’
La Biblioteca Municipal d’Eivissa celebra el 15 d’octubre el dia de les dones escriptores i ho fa amb una exposició bibliogràfica i uns vídeos amb la lectura de relats a càrrec de diferents escriptores d’Eivissa. L’exposició bibliogràfica, sota el títol ‘Quan les dones escrivien però no podien votar’, romandrà oberta al públic a la Biblioteca Municipal d’Eivissa fins divendres 23 d’octubre.

S’exposen obres de dones escriptores, algunes de les quals hagueren de publicar amb un pseudònim masculí, com Caterina Albert que signava com a Victor Català, George Sand qui en realitat es deia Amandine Aurore Lucile Dupin, Cecília Bohl de Faber, que signava com Fernan Caballero, Rosalia de Castro, Concha Espina, Grazina Deledda, Concepcion Arenal, Clementina Arderiu, Emilia Pardo Bazán, Maria Montessori, Jane Austen i les tres germanes Brontë que eren Charlotte, Emily i Ann.

D’altra banda, també es podrà seguir a través de la pàgina de Facebook de la Biblioteca d’Eivissa els vídeo relats a càrrec de Milagros Pierna, Fani Tur Riera i Iolanda Bonet, entre d’altres.

L’Escriptora del mes d’Octubre és una dona, l’escriptora catalana Care Santos, en el seu 50è aniversari.

Comments are closed