Proposta del Grup Municipal Socialista per al Mercat Ambulant de Sant Joan de Labritja

El grup PSOE de Sant Joan de Labritja presenta una proposta per recuperar i millorar el mercat ambulant dels diumenges. Durant molts anys, el mercat de Sant Joan de Labritja ha estat un referent per a l’illa d’Eivissa, on turistes i residents han trobat un lloc on anar els diumenges al matí. Aquest mercat ha creat llocs de feina per a molts venedors i ha contribuït al creixement dels negocis del poble i del municipi.
No obstant, en els últims anys, el mercat ha crescut sense control ni ordenació per part de l’Ajuntament, fins que va decidir tancar-lo. Les normes del mercat estaven fora del reglament que el Govern Balear va canviar el 2014, i ara cal una nova ordenança que s’adapti al nou reglament de venda ambulant del govern balear.

Per això, és urgent crear una nova organització per a la venda ambulant al municipi de Sant Joan. Aquestes són les propostes del Grup Municipal Socialista per al mercat ambulant:

Els punts de venda del mercat ambulant han de ser competència municipal.

El mercat ha de ser artesanal i de productes locals, sempre que sigui possible.

El mercat ha de complir totes les normatives de venda ambulant.

El control del mercat ha de ser municipal.

Es promouran actes culturals i lúdics relacionats amb el mercat, amb la col·laboració del grup cultural, l’associació de vesins i la comissió de festes.

Els venedors hauran de disposar del carnet d’artesà que els acrediti com a tal.

El nombre de parades ha de ser adequat per garantir una convivència dins del poble de Sant Joan.

Els venedors no podran fer competència deslleial als negocis del poble.

El Grup Municipal Socialista proposa aquestes mesures per garantir el correcte funcionament del mercat ambulant, promoure els productes i l’artesania locals, i assegurar el benestar i l’interès general de tothom.

Comments are closed