PSOE i Unides Podem del Consell Insular d’Eivissa exigim la retirada de la campanya “Que la violència no apagui la teua llum”

El grups PSOE i Unides Podem del Consell Insular d’Eivissa exigim la retirada de la campanya “Que la violència no apagui la teua llum”, que ha presentat avui la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, per commemorar el 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. PSOE i Unides Podem consideram que la campanya és una mostra més del desconeixement i la falta d’implicació d’aquest equip de govern en matèria d’igualtat.

La consellera ha demostrat, una volta més, el seu absolut desconeixement en aquesta matèria, ja que no saben ni el nom correcte de la jornada reivindicativa, que és Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, i no el que posa el cartell realitzat pel Consell Insular, “Dia Internacional Contra la Violència de Gènere”, ni el que utilitzen en xarxes socials, “25-N de Gènere”, que és absolutament inacceptable.

A part de les faltes d’ortografia que hi ha al cartell, fruit de la improvisació i de les presses, aquest utilitza imatges de siluetes de dones plenes d’estereotips: dones primes, amb minifaldilles i talons.

Però el més greu de tot és el lema de la campanya, “Que la violència no apagui la teua llum”, absolutament desafortunat, posant una vegada més el focus en la víctima, que segons aquest Consell Insular ha de suportar el maltractament i resistir perquè “no s’apagui la seua llum”, en comptes de rebutjar la violència amb contundència. En aquest sentit, el missatge que traslladen el nom i el lema de la campanya pot arribar a ser, fins i tot, contraproduent.

Per tot això, des dels grups de PSOE i Unides Podem del Consell Insular d’Eivissa exigim la retirada de la cartelleria i dels missatges en xarxes socials, i sol·licitam que es posi en marxa una nova campanya de difusió que reculli correctament els missatges i el sentit de la jornada internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, que té lloc des de fa 20 anys promoguda per Nacions Unides.

El preocupant desconeixement de la consellera de Benestar Social en matèria d’Igualtat ja va quedar palès el passat 8 de Març, Dia Internacional de Dona, quan el Consell Insular va arribar a contraprogramar les accions que es feien al carrer. En aquest cas, això ha tornat a passar, ja que el Consell també per aquest 25 de novembre ha programat accions a la mateixa hora que tenen lloc les reivindicacions de les entitats socials. Un programa que, a més a més, és absolutament insuficient en una jornada tan important com és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones i a la qual el Consell Insular d’Eivissa hi hauria de destinar molts més recursos.

Comments are closed