PSOE i Unides Podem impulsen una modificació normativa per agilitzar la construcció d’un nou institut, una escoleta i un nou camp de futbol al municipi d’Eivissa

Els grups parlamentaris del PSOE i d’Unides Podem han acordat presentar una esmena a la Llei d’Habitatge, actualment en tràmit, que permetria avançar i agilitzar la construcció de dues infraestructures considerades urgents per a la ciutat d’Eivissa: un nou institut i un nou camp de futbol.

Les dues formacions polítiques han registrat ja una esmena a aquesta llei a la que s’exposa que les necessitats socials de la ciutat són creixents i que s’ha de donar una resposta àgil a la carència d’equipaments públics, entenent que d’aquesta manera es solventarà una demanda social i s’impulsarà no només l’educació pública sinó també  una activitat econòmica alternativa al turisme, com és l’esport.

La portaveu del Grup Parlamentari del PSOE, Pilar Costa, explica que analitzada la urgència de construir un nou centre educatiu i equipaments  esportius a la ciutat, es va entendre més que justificada aquesta esmena, que ‘el que fa és simplificar la tramitació ordinària, donant ja als terrenys la qualificació de sòl urbà que necessiten per poder desenvolupar-se les obres i que igualment rebran amb el Pla General d’Ordenació Urbana actualment en tràmit’. ‘És una bona notícia per a la ciutat d’Eivissa i per a tota la societat que es posi en marxa aquesta esmena, ja que redueix temps i burocràcia per projectes importants que les administracions volen escometre de manera immediata’.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera i diputada de Unidas Podemos, Gloria Santiago, també valora que amb aquesta esmena s’escurcin els terminis de tramitació d’aquests projectes i afirma que ‘l’interès general ha de prevaler davant la burocràcia, per això se sol·licita agilitar els tràmits perquè Eivissa tingui un institut nou. L’administració ha de servir, no obstaculitzar. Ens agradaria que es pogués fer més sovint perquè les necessitats d’Eivissa en infraestructures educatives i residencials són d’emergència coneguda en tot el territori nacional. De moment, que Eivissa compti amb un institut més és una bona notícia. Nosaltres som el govern que obre escoles públiques, no el que les retalla’.

L’esmena té cinc punts que suposen la declaració d’inversió d’interès autonòmic del nou institut, així com la seva posterior connexió amb el centre d’educació infantil i primària de Can Cantó, per convertir-se en un centre CEIPESO, i la construcció d’una escoleta  per tal de duplicar la capacitat de l’actual escoleta municipal de Can Cantó per incorporar a l’espai més places d’educació 0-3 anys.

Els terrenys quedaran automàticament qualificats com a sòl urbà amb aquesta llei i per a la construcció de l’institut i les instal·lacions esportives no dependrà del desenvolupament territorial o urbanístic ni dels corresponents instruments de gestió. Pel que fa a l’institut, bastarà amb l’aprovació del projecte per part del Consell de Govern, previ informe de l’Ajuntament d’Eivissa, mentre que el nou equipament esportiu necessitarà la tramitació establerta per la normativa urbanística i de règim local que sigui d’aplicació. Aquest camp de futbol i espai esportiu a desenvolupar s’ubicarà als terrenys que el SEPES ha de cedir a l’Ajuntament d’Eivissa al barri de Ca n’Escandell i que ja tenien previst un ús esportiu als acords previs entre Ajuntament i SEPES.

PSOE i Unides Podem ja han informat al seu soci de govern autonòmic, Més, de la presentació d’aquesta esmena i la formació ha garantit el seu suport. Tot i així les forces d’esquerra confien en un recolzament majoritari al Parlament de les Illes Balears, entenent que aquesta esmena no suposa cap perjudici per ningú i, ben al contrari, ajudarà a millorar els equipaments educatius i esportius de la ciutat i, per tant, servirà per donar millor servei a la ciutadania.

Comments are closed