PSOE-Reinicia acusa l’Ajuntament de Sant Antoni de deixar sota mínims la unitat de menors de la Policia Local, afectant a més de 3.500 alumnes

El grup municipal PSOE-Reinicia acusa l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany de deixar sota mínims la unitat de menors de la Policia Local, amb la reorganització dels seus torns de treball. La unitat de menors de la Policia Local de Sant Antoni té competència sobre un total de 3.545 alumnes i alumnes de tot el municipi.

Tot i les nombroses insistències, per part de PSOE-Reinicia, de dotar aquest servei de totes les garanties, la realitat és que a dia d’avui segueix sense recuperar la normalitat en el funcionament que realitzava la passada legislatura progressista.

El regidor de PSOE-Reinicia Antonio Lorenzo denuncia que la regidora d’Interior, Neus Mateu, “han tirat per la borda tot el treball realitzat per aquesta unitat de la policia tan necessària i que tan bona feina realitzava, indispensable en els temps que corren “. Lorenzo adverteix que en els últims anys el seu treball s’havia vist ampliat de forma important per l’ús de xarxes socials, el ciberassetjament i assetjament escolar. “La unitat de menors atén moltíssimes situacions d’aquest tipus i és fonamental que el seu nivell d’activitat torni als nivells de la passada legislatura”.

El regidor de el grup progressista afirma que durant el Consell Escolar Municipal “va quedar palesa la incapacitat de Neus Mateu de gestionar la Policia Local, a més de reconèixer el baix nombre d’agents que hi ha, a data d’avui, en la plantilla i de demostrar un interès zero a l’activitat que ha de desenvolupar la unitat de menors, que realitza les seves funcions de manera irregular i sense el seguiment que tocaria “.

Lorenzo recalca que “és indispensable que el servei de policia tutor sigui continuat pels informes i el seguiment que desenvolupen de possibles alumnes amb problemàtiques. Ara més que mai cal que les funcions que ha de desenvolupar aquesta unitat, es duguin a terme “.

Entre les funcions de la unitat de menors hi ha la d’establir vigilàncies en els exteriors dels centres amb l’objectiu de complir les mesures de seguretat i higiene, l’ús obligatori de màscares, la distàncies social, aglomeracions, a més de tots els protocols propis de l’ programa de Policia Tutor, en què es combina a l’agent a vigilar les entrades i sortides dels centres amb l’objecte de controlar el consum de tabac o altres substàncies, l’absentisme escolar i altres conductes no compatibles amb el bon funcionament dels centres escolars .

“La regidora Neus Mateu és totalment irresponsable, cal estar molt vigilants sobre els nostres menors i més ara des de la pandèmia, en què hi ha situacions totalment anòmales, tant a classe com a casa”, ha insistit Lorenzo

Comments are closed