PSOE-Reinicia acusa l’Ajuntament de Sant Antoni de portar a la Policia Local a una situació “crítica”

El grup PSOE-Reinicia acusa l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany de portar la Policia Local a una situació “crítica”, que s’ha agreujat amb el retard de la convocatòria de places de 2019. El portaveu progressista, Simón Planells, denuncia que “la pèssima gestió” de l’alcalde, Marcos Serra, i de la regidora responsable, Neus Mateu, provocarà que sigui molt difícil comptar amb nous agents abans de la temporada estiuenca de 2021″.

Simón Planells ha explicat que el retard de la convocatòria 2019 obligarà a tramitar-la per procés ordinari, regit pel Decret 40/2019, que únicament contempla l’accés a la categoria de policia mitjançant el torn lliure. “Al quedar escassos agents com a interins en l’actualitat, difícilment es podrà cobrir amb personal que tengui el curs bàsic”, ha explicat Planells.

Tenint en compte que el curs bàsic d’aquest any s’iniciarà en breu, possiblement el mes de febrer, els qui aprovin el procés selectiu sense disposar de la capacitació no podran ser nomenats funcionaris en pràctiques fins a l’inici de 2021. “Ens trobam davant d’un any 2020 perdut pel que fa a gestió de nou personal de Policia Local, ja que els agents no començarien a realitzar treball efectiu fins a finalitzar el curs de 2021, que té una durada d’uns 6 mesos. Com aviat, començarien a la temporada d’estiu 2021”, ha denunciat Simón Planells.

PSOE-Reinicia havia alertat fa escassos dies de la “fugida d’agents” de Sant Antoni, el que pot provocar que es perdi fins a un 20% de la plantilla durant aquest any. Juntament amb el retard en la convocatòria de places de 2019, que suposa “perdre tot el 2020″, la situació que han provocat l’alcalde i la regidora és d'”enorme gravetat”, ha alertat Planells.

Unes crítiques que coincideixen amb la denúncies sindicals, que també han donat la veu d’alerta sobre una situació “cada vegada més complicada” dins de el cos.

Comments are closed