PSOE-Reinicia augura un nou “pucherazo” en el procés selectiu de la prefectura de Policia Local de Sant Antoni

PSOE-Reinicia ha presentat un recurs contra la llista d’admesos en el procés selectiu per a la prefectura de policia de Sant Antoni de Portmany, ja que augura un nou “pucherazo”. Segons el regidor Antonio Lorenzo, “de nou, el candidat favorit del PP no compleix amb el requisit de titulació universitària requerida per al lloc”. “La història es repeteix” a l’ajuntament de Sant Antoni, denúncia Lorenzo, com ja va passar en el seu moment amb el nomenament de l’ara excap Javier Verdugo.

“Malgrat la suposada renovació que havia de ser l’alcalde Marcos Serra per al Partit Popular, actua amb les pràctiques de sempre”, i “amb el suport de Ciutadans i Proposta per Eivissa”.

Després de la publicació de la convocatòria per a la selecció del nou cap de policia, com bé va predir el grup municipal PSOE-Reinicia, dos candidats es van presentar al lloc. Un d’ells, augurat en el ple de desembre de 2021 pel propi grup municipal com el “favorit” per part del Partit Popular, presenta un títol no oficial, que no compleix amb els requisits per a ocupar un lloc del grup A2 de l’administració local. A més de l’incompliment flagrant de la falta de titulació, el candidat favorit del Partit Popular tampoc compleix amb el requisit del nivell requerit de català.

Malgrat els nombrosos incompliments per part del candidat, l’alcalde Marcos Serra ha acceptat la sol·licitud d’aspirant com si complís els requisits de la titulació universitària i de coneixements de català, saltant-se així tota les lleis que regeixen el procés selectiu, així com la pròpia Constitució espanyola. Com recorda el regidor Antonio Lorenzo, “l’article 103 de la Constitució estableix clarament l’accés a la funció pública d’acord amb els principis de mèrit i capacitat”. “No podem permetre que l’alcalde se salti la base de l’ordenament jurídic del nostre país, això és un escàndol”, ha denunciat.

El “favoritisme” per part de Marcos Serra “es produeix amb sous públics, de tota la ciutadania”, i “ja ho ha realitzat amb l’anterior cap de policia”, Javier Verdugo, qui va passar a segona activitat de manera irregular, i al final ho va haver de fer uns dies més tard a causa d’un recurs de PSOE- Reinicia, que obligava a tenir en compte els dies de suspensió d’ocupació i sou.

El regidor Antonio Lorenzo assegura que PSOE-Reinicia arribarà “fins al final” amb aquesta “flagrant irregularitat” en el procés de selecció de la nova prefectura de Policia Local. “Els sous públics s’han de controlar, i per això, estarem atents. No podem aguantar més el malbaratament de sous públics que se salta qualsevol control. En l’any 2021 van pagar fins a 200.000 euros a una mateixa empresa sense cap mena de concurs. Van pagar les festes dels polítics del PP i paguam escultures per valor de 80.000 euros. Ara se salten el principi d’igualtat i mèrit per a l’accés a la funció pública. Fins a on arribarem amb Marcos Serra?”, denuncia Antonio Lorenzo.

Comments are closed