PSOE-Reinicia considera un escàndol que l’Ajuntament de Sant Antoni destini 150.000 euros a la TEF per a programes de propaganda de l’alcalde

El grup municipal PSOE-Reinicia considera un escàndol que l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany destini 150.000 euros a la TEF per fer un programa de propaganda de l’alcalde, Marcos Serra. L’alcalde ha signat un decret, amb data 29 de desembre de 2021, que estableix “iniciar el procediment d’adjudicació del Contracte de serveis per a la difusió a l’àmbit televisiu a través de Televisió d’Eivissa i Formentera del contingut informatiu, social, cultural i informació municipal de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany mitjançant l’enregistrament, la realització, la producció, l’emissió i la cessió dels seus drets d’un programa setmanal anomenat VIU SANT ANTONI, així com realització d’altres informatius i campanyes puntuals, mitjançant procediment Negociat sense Publicitat, fixant el pressupost base de licitació a l’import de 125.800,00 euros, 26.418,00 euros corresponents a l’IVA, fent un total de 152.218,00 euros.”

El grup PSOE-Reinicia considera que aquesta quantitat de sous públics és un escandalós malbaratament i una autèntica barbaritat sense justificació en temps de crisi. A més, recorda que la Llei de publicitat institucional estableix que la propaganda s’ha de repartir per criteris objectius, com són les audiències, cosa que aquest decret incompleix clarament, ja que la resta de mitjans de comunicació de l’illa no rebran ni de lluny aquestes quantitats.

El 2019, a l’últim exercici de l’anterior govern progressista de l’Ajuntament de Sant Antoni, es va establir un pla de publicitat per a mitjans de comunicació amb un total de 90.000 euros, dels quals un 10% es van destinar a la TEF.

PSOE-Reinicia denúncia que el Partit Popular de Sant Antoni hagi disparat la despesa de propaganda per beneficiar amb diners públics, a un any de les properes eleccions, el grup Premsa Pitiusa (propietari de la TEF). Utilitzen els diners de tots els portmanyins i portmanyines per posar en marxa tota la maquinària de propaganda electoralista de Marcos Serra.

A més, no podem oblidar l’altre escàndol de l’escultura del tira-xines, que costarà 80.000 euros. En només dos contractes, el de la TEF i el del tira-xines, Marcos Serra dilapidarà 230.000 euros de l’ajuntament. Sous que haurien d’estar al servei de les necessitats de la ciutadania de Sant Antoni, en aquesta època de crisi tan complicada que ens ha tocat viure, en comptes de malbaratar-se en egos, idees desgavellades i autobombo personal de l’alcalde.

Comments are closed