PSOE-Reinicia considera un “vergonyós malbaratament” la decisió de Marcos Serra de gastar 80.000 euros a l’escultura d’un tira-xines

El grup municipal PSOE-Reinicia exigeix ​​explicacions a l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, per gastar 80.000 euros a l’escultura d’un tirador, que tenen previst instal·lar a sa Punta des Molí. El portaveu progressista, Simón Planells, qualifica de “barbaritat” i “vergonyós malbaratament” la decisió de Marcos Serra.

Un decret signat per l’alcalde el passat 15 de desembre estableix ”iniciar el procediment d’adjudicació del Contracte de subministrament de creació de l’escultura El Despegue” incloent el disseny creatiu, projecte escultòric i fonamentació, estudi de la ubicació, execució material, transport marítim i instal·lació i col·locació de l’obra al municipi per l’artista Enrique Saavedra López- Chicheri, mitjançant procediment Negociat sense Publicitat, fixant el pressupost base de licitació en l’import de 79.200,00 euros, inclòs l’Impost sobre el Valor afegit. l’import corresponent a l’IVA 7.200,00 euros.”

Segons Simón Planells, “Sant Antoni no pot permetre aquest vergonyós malbaratament de Marcos Serra”. A més, el portaveu progressista recorda que a altres municipis aquestes escultures de gran format són donacions dels mateixos escultors.

De fet, el mateix Enric Saavedra va donar fa dos anys una escultura al Consell Insular de Formentera, que es va instal·lar davant del centre de dia de l’illa. “Per escultures que en altres llocs es regalen, aquí hem de pagar 80.000 euros, no té cap justificació”, ha criticat Planells.

PSOE-Reinicia considera que “en el moment actual és una barbaritat gastar-se 80.000 euros en una escultura, tenint en compte que hi ha moltíssimes famílies al municipi de Sant Antoni que passen per dificultats econòmiques”.

PSOE-Reinicia exigeix ​​Marcos Serra “que es donin explicacions, que s’aturi la contractació de l’escultura i que aquests 80.000 euros es destinin a beques per a estudiants, que sí que és una necessitat per a les famílies de Sant Antoni”, i de passada, “a veure si aconseguim que les futures generacions de ‘portmanyins’ i ‘portmanyines’ tinguin una mica més de coneixement que el seu actual alcalde”.

Comments are closed