PSOE-Reinicia critica el retard i la mala atenció de l’Ajuntament de Sant Antoni a les persones sense sostre durant l’onada de fred

PSOE-Reinicia vol denunciar públicament el retard i la mala atenció de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany a l’operació per donar recer a les persones sense sostre durant l’onada de fred. L’equip de govern de Marcos Serra sempre reacciona tard, quan es tracta de cobrir els drets fonamentals de les persones, com és l’operació que ha posat en marxa la nit passada. Cal recordar que la nit del 6 de gener els termòmetres ja van baixar fins a 1 grau, per la qual cosa l’operatiu ja s’hauria d’haver activat fa dies.

PSOE-Reinicia també considera inadequat el lloc elegit per atendre les persones sense sostre, el vestuari de l’auditori de sa Punta des Molí, ja que es tracta d’un lloc fred i humit. El grup progressista recorda que a la legislatura anterior es va disposar d’un hostal per atendre les persones sense sostre durant els dies més freds de l’hivern.

El passat ple ordinari de desembre, PSOE-Reinicia ja els va preguntar per aquesta qüestió, que si tenien previst un pla per onada de fred, ja que arribava l’hivern i calia esperar que les temperatures fossin baixes, com passa cada any. Cal tenir previst i activat l’operatiu, ja que quan s’arriben a mínimes per sota de 5 graus, a més de les duríssimes condicions de dormir al carrer, s’arriba a posar en perill la vida d’aquestes persones.

Tot i que estaven avisats, l’operatiu no s’ha posat en marxa fins ben entrat el mes de gener. PSOE-Reinicia considera increïble que l’alcalde Marcos Serra s’oblidi de les persones sense sostre justament el dia de Reis, amb una alerta de temperatures baixes, i que es preocupi més a gastar-se 80.000 euros a l’escultura del tirador o 152.000 euros a la TEF per al seu propi autobombo.

Comments are closed