PSOE-Reinicia critica la “pràcticament nul·la sensibilitat social” de l’Ajuntament de Sant Antoni

El grup PSOE-Reinicia ha criticat la “pràcticament nul·la sensibilitat social” de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, com s’ha pogut comprovar en el Ple ordinari celebrat aquest dijous. El portaveu, Simón Planells, ha lamentat el rebuig del tripartit de dretes a la proposta de crear un alberg per a persones sense sostre i el retard en complir amb la proposta progressista d’una convocatòria d’ajudes al lloguer.

Segons Simón Planells, “es limiten a complir l’expedient” i ha posat aquest exemple. “En ser preguntada per la nostra companya Neus Marí sobre les mesures excepcionals que s’han pres per fer front a la Covid-19, la regidora de Benestar Social va llegir una llarguíssima llista d’actuacions que són les habituals i va afegir com a excepcional portar els deures a casa dels nens que no tenen Internet o menjars a casa de necessitats, i ens consta que només han estat dos diaris de les 15 que prepara Càritas”.

Sobre la proposta de PSOE-Reinicia de reactivar les ajudes de lloguer per a joves i crear unes ajudes de lloguer per a persones afectades per la Covid-19, “resulta que no han fet res, perquè no hi ha partida específica i perquè s’han de crear unes bases “.

“Les bases amb demanar-les a qualsevol altre ajuntament com ara el de Santa Eulària i adaptar-les ja estaria fet, però no hi ha hagut temps. I pel que fa a la partida, aquesta es podria haver creat, tots els mesos es fan modificacions al pressupost i es podrien haver transferit d’altres partides menys necessàries com de Festes per la situació en què ens trobem, que dubtosament es podran celebrar totes les previstes” .

Sobre aquestes ajudes “vam arribar a acordar que es faria servir una part dels 752.000 euros del romanent que s’ha destinat a serveis socials i que ha de cobrir despeses com contractació de personal administratiu i adquisició de material”.

Durant el ple, “al menys hem aconseguit el compromís que es crearan les bases i s’habilitarà una partida per 2021”, ha explicat Simón Planells.

També ha qualificat de “curiós” que l’adquisició d’un “dubtosament necessari” nou dron per 5.000 euros es pagui de la partida destinada a mobiliari, sent per definició un vehicle no tripulat que necessita d’un conductor habilitat per tripularlo i una assegurança de responsabilitat civil, i en canvi de la partida destinada a serveis socials es paguin els mòbils i scanners que no es consideren mobiliari.

El portaveu de PSOE-Reinicia ha afirmat que “el súmmum ha arribat amb la negativa a crear un alberg. Al gener ja portàrem a Ple aquesta proposta d’acord, ja que pensam que una vegada que la Policia Municipal es mudi a les nou dependències, l’actual equip el podria adequar com a alberg. L’Ajuntament disposa de pocs immobles i per la seua ubicació seria ideal. Estam obligats per llei a garantir un servei d’acollida per a persones en situacions d’emergència, una acollida temporal i suport social per a persones adultes i famílies que no disposen d’habitatge ni suport socifamiliar.

Segons ha explicat, “al gener va quedar sobre la taula i ara s’ha rebutjat, i l’excusa és que el Consell té previst construir as Gorg un Centre de baixa exigència amb capacitat per a 28 persones i que tots els ajuntaments mancomunats s’ocuparan del seu manteniment. El que no volen entendre és que no és el mateix que un alberg, per exemple una família amb nens no es podria allotjar en un centre que admet a persones amb drogodependències, ni tendrà prou capacitat per a la demanda de tota l’illa, ni durant una onada de fred, l’incendi d’un edifici o una situació com l’actual de la Covid-19”.

Comments are closed