PSOE-Reinicia critica que els pressupostos de l’Ajuntament de Sant Antoni “no aposten pel canvi de model turístic” i denuncia que “Marcos Serra calla davant el menyspreu de Vicent Marí”, que “només té ulls per a Santa Eulària”

PSOE-Reinicia ha realitzat una valoració “molt negativa” de la proposta de pressupost de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany per al 2022, ja que “no aposta pel canvi de model turístic” i confirmen el “ninguneig” cap al municipi per part del Consell Insular. Així ho ha manifestat el portaveu de PSOE-Reinicia, Simón Planells, que critica l’actitud de l’alcalde: “Marcos Serra calla davant el menyspreu del Consell, que a més d’incomplir el conveni del Pla estratègic de Sant Antoni -signat a la legislatura progressista per un total de 1.500.000 euros-, margina el nostre municipi, retallant les seves aportacions un 38%”.

El portaveu de PSOE-Reinicia critica que “l’alcalde és incapaç de defensar el seu municipi davant del Consell Insular”, mentre “Vicent Marí només té ulls per a Santa Eulària, a qui ha promès un Palau de Congressos de 23 milions i millores a totes les carreteres”. Mentrestant, Sant Antoni és “el gran oblidat de l’illa”, ha lamentat Planells.

PSOE-Reinicia considera “molt urgent” reactivar el Pla Estratègic de Sant Antoni i emprendre mesures de reconversió del model turístic “en favor de la qualitat i de la sostenibilitat, i eradicar el turisme de borratxera”. Tot i això, “patim la paràlisi de l’equip de Marcos Serra, la marginació del Consell Insular i ens estem quedant amb el model de sempre, que només porta problemes”.

El pressupost de l’ajuntament de Sant Antoni per al 2022 és “absolutament decebedor”, critica Planells, ja que “tampoc aborda les necessitats socials i de millora dels serveis públics”. Així, el portaveu de PSOE-Reinicia recorda que “el 40% de la plantilla de serveis socials està sense cobrir, malgrat les necessitats que patim al nostre municipi, agreujades per la pandèmia”.

Una “nefasta” gestió dels serveis de l’ajuntament que també es dóna a Urbanisme, on el percentatge de vacants arriba al 60%”. L’Ajuntament de Sant Antoni ha tornat a “l’urbanisme a la carta, sense planificació, i amb tot el control en mans del PP, després de treure la persona professional tècnica que ocupava la prefectura”.

El “fracàs” de la gestió del pressupost de Sant Antoni es confirma en l‟execució de l‟actual exercici: “La ciutadania paga els seus impostos i, a canvi, obté un ajuntament que no executa ni el 50% del pressupost a finals de setembre de 2021 ”, ha denunciat Planells.

Projectes com l’ampliació de Can Bonet, la il·luminació del camp de futbol de Sant Rafel o inversions bàsiques d’aigua es queden sense fer “per la inoperància de l’ajuntament, que basa la política en titulars, però no en execucions”.

L’any 2020, el romanent de crèdit va ser de 10 milions d’euros. Una quantitat que “s’hauria d’haver destinat a impulsar activitat, creació d’ocupació, inversions o baixades d’impostos per minorar la càrrega fiscal dels veïns de Sant Antoni en temps de pandèmia. Per contra, “l’equip de govern preveu disparar les taxes el 2022, amb un increment de 25 euros de mitjana per habitant del municipi a la recollida de fems”.

Comments are closed