PSOE-Reinicia demana a l’Ajuntament de Sant Antoni ajudes al lloguer d’habitatge per a joves i persones afectades per la crisi de la Covid-19

El grup municipal PSOE-Reinicia de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha demanat la creació d’una convocatòria d’ajudes extraordinària per al lloguer d’habitatge per a persones afectades econòmicament per la crisi de la Covid-19. A més, sol·licita la posada en marxa de la convocatòria d’ajudes per al lloguer d’habitatge per a joves aprovada a proposta de PSOE-Reinicia per unanimitat en el ple municipal del passat mes de novembre, però que segueix sense convocar-se.

A través d’una moció que es debatrà en el pròxim ple, PSOE-Reinicia demana la reactivació de manera urgent de la creació de la primera convocatòria específica d’ajuts a l’lloguer per a joves del municipi de Sant Antoni de Portmany, la creació d’una convocatòria extraordinària d’ajudes al lloguer, específica per a persones afectades econòmicament per la crisi de la Covid-19, i la convocatòria urgent d’una comissió de treball amb la representació de tots els grups polítics amb representativitat en el plenari municipal on s’estableixin els criteris tècnics per a la posada en marxa de les dos convocatòries d’ajuts al lloguer.

El portaveu de PSOE-Reinicia, Simón Planells, remarca que en l’actual situació provocada per la pandèmia “les institucions públiques han d’estar més que mai de la banda de la ciutadania, i això també inclou als ajuntaments que sens dubte són l’administració més propera”.

La situació en què ens trobam requereix que l’ajuntament “ofereixi ajuda a la ciutadania atenent els problemes reals als quals s’està enfrontant la població de Sant Antoni”, ja que, com recorda Planells, “molts treballadors han estat afectats per un ERTO o situacions similars, autònoms que has vist frenada la seua activitat i per tant una pèrdua important en la seva facturació, que sense cap mena de dubte afecta la vida quotidiana de una part important de la nostra ciutadanía”.

A més, Simón Planells recorda que el passat mes de novembre el grup municipal PSOE-Reinicia va presentar una iniciativa d’acord en què s’instava el govern municipal de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany a crear una convocatòria d’ajuts al lloguer per a joves. “Tot i que aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat pel plenari municipal, no s’han fet passos cap a endavant en aquest sentit, i avui amb més raó encara tornam a sol·licitar que aquesta convocatòria d’ajuts sigui posada en marxa com més aviat millor” .

PSOE-Reinicia argumenta que són molts els ajuntaments de Balears, alguns també d’Eivissa, que han creat diferents línies d’ajuts al lloguer per a diferents col·lectius de la població, especialment destinades a aquells sectors més vulnerables afectats per la pandèmia de la Covid-19, entre els que es troben els joves i les persones de més de 65 anys, dos col·lectius amb una situació econòmica més vulnerable.

A nivell autonòmic, el Govern dels Illes Balears ja ha anunciat una línia específica d’ajuts al lloguer per als afectats per la crisi sanitària, que podran tenir un import màxim de fins a 900 euros. També, s’ha agilitzat la convocatòria de 2020 i es treballa en una línia de microcrèdits sense despeses ni interessos per pagar el lloguer. El Govern central també ha posat en marxa diferents iniciatives en aquest sentit: Pagament del lloguer per a famílies vulnerables, pròrroga dels arrendaments o la suspensió de desnonaments.

“Creim que l’Ajuntament de Sant Antoni no pot quedar-se endarrere i ha de sumar-se a aquest tipus d’iniciatives, aportant tots els recursos que estiguin a la seua disposició i centrant-se en aquells col·lectius més vulnerables”, ha manifestat Simón Planells.

Comments are closed