PSOE-Reinicia demana a l’Ajuntament de Sant Antoni la suspensió de les taxes d’ocupació de via pública per a bars i comerços mentre duri la pandèmia i la devolució del rebut als paradistes del mercat de Nadal

PSOE-Reinicia demana a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany diverses exempcions de taxes municipals per ajudar els sectors econòmics del municipi fins que la situació provocada per la pandèmia no millori. A través de dos mocions que es presentaran al ple de gener, el grup progressista demanarà la suspensió de les taxes d’ocupació de via pública per a bars i comerços mentre duri l’actual situació, que s’agiliti la tramitació de totes les sol·licituds d’ocupació que hi ha en tramitació i que es faci la devolució del rebut de les taxes que s’han cobrat als paradistes del mercat de Nadal.

El portaveu de PSOE-Reinicia, Simón Planells, demana a l’alcalde, Marcos Serra, que prengui aquestes mesures “en favor de la restauració, del comerç i del conjunt de la ciutadania de Sant Antoni, en l’actual situació tan complicada”.

Planells recorda que en abril de l’any passat ja es va aprovar una modificació de les ordenances per excloure les taxes en el passat exercici i començar a cobrar-les a partir de l’any 2021. “Ja que aquesta pandèmia encara no està controlada i que la crisi econòmica derivada de la sanitària encara no se li veu prompta solució, creim que s’ha de seguir prenent mesures en favor del teixit socioeconòmic del nostre municipi”, ha dit el portaveu de PSOE-Reinicia.

El portaveu progressista també ha explicat que la taxa d’ocupació que s’ha cobrat als partidistes del mercat de Nadal ha set de 300 euros, un rebut que és “totalment incongruent amb el que es va acordar l’any passat respecte a les taxes municipals”. És per això que PSOE-Reinicia demana al ple de l’Ajuntament de Sant Antoni els acords de “rectificar i eximir de l’obligació d’abonar la taxa d’ocupació als participants al Mercat de Nadal 2020” i “practicar la devolució de les taxes cobrades erròniament”.

Comments are closed