PSOE-Reinicia demana la creació d’un accés a la platja de Cala Gracioneta

El grup PSOE-Reinicia demana a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany la millora de l’accés a la platja de cala Gracioneta. L’altra via d’accés, a través de l’aparcament del restaurant que hi ha a la platja, és privat i se pot donar la situació de trobar-lo tancat. Així, ara mateix, els únics accessos viables per arribar a la platja de Cala Gracioneta són a través de les roques de la costa des de Cala Gració o des de la zona de la desaladora.
Cala Gracioneta és una de les platges més atractives i concorregudes del municipi de Sant Antoni. PSOE-Reinicia considera que l’ajuntament ha de buscar la solució dels accessos, per assegurar que les persones que ho vulguin puguin arribar-hi sense haver d’enfilar-se per les roques de la zona de costa.
 
Explicacions pel desgavell urbanístic de Can Germà
L’accés a Cala Gracioneta és una de les qüestions que es tractarà al Ple de l’ajuntament, que se celebra demà dijous. En aquesta sessió, PSOE-Reinicia també demanarà pel descontrol que pateix el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, com s’ha vist amb el cas de les cases de fusta sense llicència que s’estan construint a Can Germà.
Després d’accedir a l’expedient, PSOE-Reinicia denuncia que ens trobam davant d’informes tècnics i jurídics contradictoris dins de l’ajuntament. Mentrestant, el promotor de les cases de fusta ha interpretat la normativa segons la seua conveniència i ha tirat endavant amb la promoció sense esperar cap resolució expressa.
El grup progressista exigirà explicacions a l’equip de govern de Marcos Serra perquè no s’entén la necessitat d’un altre informe extern respecte a Can Germà, el que significa, a part de més despeses per a les arques públiques, més demora en la resolució de l’expedient.
Pel que s’extreu de l’expedient, la Secretaria General de l’ajuntament no està d’acord amb els informes tècnics i jurídics del departament d’Urbanisme, els quals argumenten per quin motiu no es pot certificar el silenci administratiu positiu en els expedients de segregació i de dotació d’infraestructures.
PSOE-Reinicia exigirà a l’equip de govern que expliqui si ja han contractat l’informe extern i quan tenen previst la seua incorporació a l’expedient de les cases de fusta. A més a més, també demanarà si tenen pensat iniciar la tramitació d’un Pla Especial per a Can Germà.
Biblioteques al carrer
En el ple de demà, PSOE-Reinicia proposarà la creació de “biblioteques al carrer” al municipi de Sant Antoni, com poden ser places, estació de busos, passeig, etc. i també als diferents pobles. Es tracta de punts on les persones de manera lliure i autogestionada puguin a la vegada dipositar llibres i agafar-ne per a la seva lectura.
A Eivissa ja es va instal·lar una biblioteca d’aquestes característiques, concretament a Sant Carles. Es tracta d’una proposta de reciclatge i de cultura que està tenint èxit per a molts de llocs del món i és una bona iniciativa a la qual Sant Antoni de Portmany podria sumar-s’hi.
El grup progressista proposarà en el ple que l’Ajuntament de Sant Antoni es comprometi a promoure la creació d’aquestes biblioteques, buscant els llocs idonis i instal·lant els contenidors o llibreries necessàries, i que en faci la divulgació necessària entre la ciutadania per animar-la a participar tant en la creació dels contenidors com en el seu ús d’intercanvi de llibres i també en la lectura, sobretot entre els més joves.
Dipòsit d’aigua
Finalment, en el ple de demà el grup PSOE-Reinicia preguntarà a l’equip de govern per què encara no s’ha pogut instal·lar el dipòsit d’aigua per a la neteja de carrers i quan té previst rebre l’autorització de Recursos Hídrics. També demanarà qui pagarà el cost del tractament d’aquesta aigua, quin sistema d’optimització seguiran amb l’actual flota de vehicles de neteja amb aigua i si tenen pensat augmentar la flota de vehicles capacitats per utilitzar-la.
La nova instal·lació d’un dipòsit de 35 tones d’aigua regenerada va ser un projecte de millora de la nova contracta redactada per l’anterior equip de govern progressista. No obstant això, l’actual equip de govern encara no disposa del permís de Recursos Hídrics per utilitzar-lo, com lamenta el grup PSOE-Reinicia.

Comments are closed