PSOE-Reinicia denuncia el col·lapse dels serveis socials de Sant Antoni

El grup municipal PSOE-Reinicia denuncia la situació de col·lapse que pateixen els serveis socials de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, en aquests moments tan complicats per a la ciutadania per la Covid-19. Al mes de novembre, l’ajuntament estava donant cita per al mes de febrer, a les persones que sol·liciten ajuda en els serveis socials de l’ajuntament. El personal de l’departament està desbordat i en una situació d’estrès, sense que l’alcalde, Marcos Serra, hagi pres mesures per evitar-ho.

En el dia d’avui hi ha massa persones esperant una cita en els serveis socials de Sant Antoni, en una situació extrema d’indefensió. PSOE-Reinicia considera que l’ajuntament hauria d’haver fet una previsió més encertada i posar els mitjans necessaris per poder atendre totes les persones que ho necessiten.

El grup progressista ha sabut que es van a cobrir dues places de treballador social per un període de 6 mesos, però una d’elles està destinada a cobrir la baixa d’un empleat. Es tracta, per tant, de contractacions absolutament insuficients per revertir la situació de col·lapse dels serveis socials municipals.

A més, aquestes contractacions arriben tard, ja que si s’haguessin realitzat amb antelació, no s’hauria arribat a aquest punt. Marcos Serra havia d’haver previst el reforç dels serveis socials, davant l’actual situació de crisi, en que el municipi de Sant Antoni s’ha vist especialment colpejat. A més, sabent que s’augmentaven les convocatòries d’ajuts públics, s’havia de reforçar el personal que ha de valorar, tramitar i gestionar aquest increment.

Al mes d’abril, PSOE-Reinicia presentar propostes perquè part de el romanent de l’any 2019 se sumés a l’pressupost existent per a ajudes a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica. Aquest romanent va ser de 750.000 euros, que sumats al pressupost existent de 195.000 euros, era un augment considerable per a les ajudes socials.

Al mes de maig, en una moció de control, PSOE-Reinicia es va interessar per la situació d’aquest departament i va proposar que la plantilla de l’servei devia ser augmentada considerablement, o que fins i tot es dirigís a personal d’altres departaments, com poden ser administratius, per poder atendre el gran volum d’usuaris, ja que, sense cap dubte, és el departament que a hores d’ara ha d’estar millor proveït de personal.

En una altra moció de control, al setembre, PSOE-Reinicia va preguntar a l’equip de govern per què no s’havia incrementat més la plantilla, tot i que es preveia que aquest hivern, malauradament, a Sant Antoni hi hauria moltes persones amb necessitat d’ajuda, per poder afrontar la situació provocada per la crisi.

Finalment, PSOE-Reinicia vol expressar a Càritas Sant Antoni tot el suport en aquests moments, en els quals està fent-se càrrec d’un increment molt important d’usuaris i usuàries. També vol fer una crida a el conjunt de la ciutadania perquè sigui més solidària que mai i que es dirigeixin a les dependències de Càritas per fer entrega d’aliments, d’ajudes econòmiques o per a col·laborar com a voluntaris i voluntàries.

Comments are closed