PSOE-Reinicia denuncia el tracte de favor de Marcos Serra a Javier Verdugo, premiant-lo amb un salari de més de 50.000 euros

El grup municipal PSOE-Reinicia denuncia la política de tracte de favor de l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, a l’excap de la Policia Local: S’ha demostrat que es va negar a convocar la plaça de cap per beneficiar Javier Verdugo, fins que aquest pogués accedir a la segona activitat sense destinació, amb un salari de més de 50.000 euros cada any. Al ple de setembre de 2021, PSOE-Reinicia va demanar el cessament de Javier Verdugo com a cap de la Policia Local de Sant Antoni, després de la sentència judicial que, a més d’absoldre l’exregidor Aída Alcaraz, va posar en evidència les irregularitats i la nefasta gestió d’aquest al capdavant de la prefectura del cos.

El Partit Popular es va negar a cessar Verdugo, i ara s’ha demostrat el veritable motiu, que ja va advertir al seu moment el grup PSOE-Reinicia: L’ajuntament volia esperar que Verdugo es pogués acollir a la segona activitat sense destinació, un vestit a mida per premiar-lo amb retribucions de més de 50.000 euros a l’any, en recompensa a la seva actuació com a arma llancívola contra l’anterior govern progressista de Sant Antoni, amb les seves denúncies que s’han demostrat totalment infundades contra l’exregidor socialista.

El vestit a mida a Javier Verdugo per part del PP va començar el mateix dia que el van nomenar il·legalment com a inspector, sense tenir la titulació universitària requerida, que va tenir lloc baix el mandat de l’exalcalde Pepe Sala i amb l’actual regidor Neus Mateu com a càrrec de confiança.

El que ara preocupa a PSOE-Reinicia, i en allò que aquest grup estarà vigilant, és que s’iniciï el procés que legalment està establert per nomenar la nova prefectura de la Policia de Sant Antoni.

El lloc de direcció de Policia Local compta amb la corresponent fitxa de Relació de Llocs de Treball (RLT) des de juny de 2019, el qual el PP s’ha negat a convocar, malgrat estar obligats a fer-ho, com legalment s’estableix a la Llei de Coordinació de Policies Locals, amb la publicació corresponent del procés perquè les persones candidates puguin presentar la seua inscripció i l’acreditació del compliment dels requisits (entre ells tenir la titulació universitària, llicenciatura o grau).

En tot aquest temps no ho han fet perquè volien esperar que Javier Verdugo complís amb els requisits necessaris per acollir-se a la segona activitat sense destinació, a més de voler evitar que hi hagués un coneixement públic que aquesta persona no tenia la capacitació exigida de titulació universitària.

Amb l’única finalitat de confondre els ciutadans i les ciutadanes i amagar la veritat que hi ha darrere del procés de nomenament d’una nova prefectura, l’Ajuntament de Sant Antoni barreja processos que no tenen res a veure, mentint i enganyant. En el comunicat d’avui parlen d’una plaça de subinspector, a la qual segons ells es poden presentar sis oficials de la plantilla, procés que no té res a veure amb convocar el lloc de prefectura.

PSOE-Reinicia no parla de la plaça de subinspector, que està dins de la plantilla orgànica i que està vacant des del 2020, per raons que tampoc no han explicat. El que ara preocupa el grup progressista, i en el que estarem molt vigilants, és que s’iniciï el procés que legalment està establert per nomenar la nova prefectura, per la qual cosa ja s’ha demanat accés a l’expedient (del procés de lliure designació de la prefectura), que segons la regidora Neus Mateu ja està obert.

El grup progressista estarà pendent que es compleixi la legalitat d’una forma escrupolosa, i que no passi un altre nomenament irregular com al seu dia van fer amb Verdugo.

Comments are closed