PSOE-Reinicia denuncia la manca de control sobre els patinets elèctrics i acusa l’Ajuntament de Sant Antoni de no fer complir l’ordenança municipal.

El grup progressista insta a modificar l’ordenança perquè les persones usuàries d’aquest tipus de vehicle hagin de portar casc de manera obligatòria i exigeix ​​que es faci complir la normativa de circulació.

El grup municipal PSOE-Reinicia ha denunciat avui la manca de control sobre els patinets elèctrics al municipi de Sant Antoni. Els regidors progressistes denuncien que aquesta manca de control per part de la Regidoria de Governació, dirigida per Neus Mateu, provoca que algunes persones usuàries d’aquest tipus de vehicle se sentin impunes i s’observin situacions molt greus d’inseguretat respecte a aquests vehicles a la via pública del municipi.

El regidor Antonio Lorenzo afirma que: Hi ha un gran nombre de persones que utilitzen els patinets com a mitjà de transport habitual per anar a treballar o fer una altra sèrie de tasques quotidianes. El nostre grup està totalment d’acord amb aquest tipus de mitjà de transport, que a més és més sostenible que el vehicle privat, però això ha d’anar acompanyat d’una ordenança que el reguli, que n’hi ha, però que necessita una actualització i un control per part de la Policia Local de la normativa que aquests usuaris han de complir. Això no està passant i ja són moltes les persones que han hagut d’experimentar situacions complicades amb els patinets: excés de velocitat, circulació contra direcció, a llocs no permesos o la manca de senyalització lumínica.

PSOE-Reinicia insta l’ajuntament a treballar en una campanya de control sobre l’activitat d’aquests vehicles i a més a més, en una campanya informativa per xarxes socials que faci arribar a tots els usuaris les normes a complir i les recomanacions, com portar casc. Sobre això últim, el grup progressista afirma que el casc hauria de ser una cosa obligatòria juntament amb l’armilla o les tires reflectores, com ja passa en altres municipis. “L’obligatorietat de portar casc és una cosa que cada ordenança municipal pot regular. Pensem que suma i no resta portar casc, és més segur per a l’usuari i per a la resta de vianants”, explica Lorenzo. A més, recorda que amb la reforma de la llei de trànsit, en vigor des del 21 de març, els usuaris d’aquest tipus de transport estan obligats a portar casc de protecció i que un cop sigui desenvolupat el reglament que concreti en quines situacions, aquesta obligatorietat serà efectiva a tot el territori espanyol. Els progressistes consideren que no cal esperar aquest reglament i que l’ordenança municipal pot obligar a l’ús del casc de protecció tal com ja passa al municipi d’Eivissa.

El grup progressista considera que la Policia Local hauria de començar una campanya de control sobre aquest tipus de vehicles de la mateixa manera que es fa amb un altre tipus de transport per posar fi a la impunitat i el perill que el mal ús d’aquest vehicle suposa per a molts vianants i altres usuaris de la via pública. ‘No pot passar que els vianants se sentin en perill per la mala utilització d’alguns usuaris d’aquest tipus de transport’, conclou Lorenzo

Comments are closed