PSOE-Reinicia denuncia que l’Ajuntament de Sant Antoni es nega a facilitar informació sobre la tramitació d’ajudes socials, obligant a les famílies a acudir a gestories privades

El grup PSOE-Reinicia denuncia que l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany es nega a facilitar informació sobre la tramitació d’ajudes socials a les persones que acudeixen a les oficines municipals, el que està obligant a moltes famílies a acudir a gestories privades. L’ajuntament es nega a ajudar les persones demandants en la tramitació de sol·licituds relacionades, per exemple, amb l’obtenció de l’ingrés mínim vital, el que dificulta l’accés a les mateixes.

PSOE-Reinicia ha pogut constatar que diversos casos de persones que no disposen dels coneixements ni dels mitjans per tramitar aquests ajuts, i que des dels serveis de l’ajuntament se’ls ha remès a gestionar-los per seu propi compte, pel que han hagut de acudir a gestories per a això.

El portaveu de PSOE-Reinicia, Simón Planells, denuncia que “si se’ls nega ajuda als usuaris que vénen a demanar informació en la tramitació de qualsevol tipus de sol·licitud que estigui relacionada amb l’obtenció d’algun benefici per a cobrir les necessitats bàsiques, estem creant una clara barrera d’entrada per a l’accés a aquestes ajudes per a famílies i persones que ho necessiten “. Per això, “l’ajuntament té l’obligació moral d’oferir assistència en la tramitació d’aquests ajuts, de principi a fi, amb l’objectiu que les persones demandants que compleixin amb els requisits puguin accedir-hi”.

Segons el portaveu progressista, l’Ajuntament de Sant Antoni haurien de “facilitar, ajudar i col·laborar amb les famílies i persones més necessitades del municipi en tot el procés administratiu que comporta el tràmit de sol·licitud d’ajudes, més encara ara, en la situació que estem vivint i en què totes les administracions han imposat un accés més limitat pel que fa a l’atenció presencial “. Simón Planells lamenta que l’equip de govern de Marc Serra, “en comptes d’ajudar, posa més barreres”.

El portaveu de PSOE-Reinicia remarca que “a causa de tota la situació derivada de la pandèmia, les persones usuàries requereixen més que mai el suport dels serveis municipals de Sant Antoni”. La ciutadania necessita “la màxima implicació del seu ajuntament, fins i tot en les tasques administratives, perquè tot funcioni de forma justa i equitativa”, ha manifestat Planells.

Com solucions a aquesta situació, PSOE-Reinicia proposa a Marcos Serra incrementar el personal de serveis socials de forma temporal, de manera que tinguin més disponibilitat per poder exercir la tasca d’assistir a les persones que necessiten que els tendeixin un cop de mà per tramitar correctament ajudes socials.

Comments are closed