PSOE-Reinicia exigeix ​​a Marcos Serra que aprofiti la inversió del Govern Balear a la zona del West End per canviar el model turístic “d’una vegada per totes”

El grup PSOE-Reinicia de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha celebrat la inversió del Govern Balear a la zona West End, anunciada avui, i valora molt positivament que el govern autonòmic formi part del nou rumb que el municipi té per davant. El regidor progressista i secretari general del PSOE de Sant Antoni, Antonio Lorenzo, considera que “ara fa falta que Marcos Serra tengui la voluntat real de canviar el model empresarial de la zona, perquè sigui realitat d´una vegada per totes”.

PSOE-Reinicia ha destacat que aquesta inversió del Govern, que rebrà fons europeus, es justifica precisament perquè es tracta d’una zona turística madura que s’ha de regenerar per atraure turisme de més qualitat i que, per això, és indispensable que la regeneració urbanística vingui acompanyada de un canvi de model i tolerància zero envers el turisme d’excessos.

“Esperem que per part del govern municipal s’executin amb rapidesa i eficàcia aquests fons, i que en cap cas s’esgoti el termini de tres anys per fer-ho, atès que és realment urgent que el West End evolucioni cap a un turisme més respectuós amb els residents de Sant Antoni”, ha dit Antonio Lorenzo.

El grup municipal progressista ha recordat que el canvi de model que es va iniciar a Sant Antoni, concretament a la zona West End, va ser amb el govern progressista de Josep Tur ‘Cires’, que va prendre la iniciativa d’acabar amb un tipus de turisme de descontrol que afectava negativament el conjunt de la ciutadania. Finalment, la declaració per part del Govern Balear de Zona de Protecció Acústica Especial en aquest barri va ser un pas “determinant”, com recorda Antonio Lorenzo.

“La zona West End va patir un abans i un després durant la legislatura 2015-2019”, afrontant per part de l’ajuntament progressista la part més dura de canviar una cosa que semblava impossible, amb normes, control i molta valentia”. A l’actual etapa, marcada també per la pandèmia, “és molt positiu que el Govern Balear inverteixi a la zona West End i així els ho hem transmès moltes vegades”, ha explicat Lorenzo.

“Ara fa falta que Marcos Serra aprofiti aquesta oportunitat i aposti per un canvi de model turístic i empresarial, si no, haurem llençat per la borda molts de sous, molta feina i molt esforç en favor d’un canvi real i definitiu per al nostre municipi”.

D’altra banda, PSOE-Reinicia ha denunciat el “poc interès” que ha mostrat el Consell Insular de Vicent Marí, que “no només no ha posat un euro per al West End, sinó que a més ha dinamitat juntament amb Marcos Serra el Pla Estratègic de Sant Antoni de Portmany”, un pla “consensuat amb tots els agents polítics i empresarials del municipi i que ni el Consell ni l’actual consistori no han respectat”, ha lamentat Antonio Lorenzo.

Comments are closed