PSOE-Reinicia exigeix ​​la convocatòria immediata de la mesa sectorial contra l’explotació sexual de dones, que està paralitzada des que governa Marcos Serra a Sant Antoni

El grup municipal PSOE-Reinicia exigeix ​​la convocatòria immediata de la mesa sectorial de lluita contra l’explotació sexual de dones, paralitzada des que governa Marcos Serra a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany. A finals de la passada legislatura progressista, el ple municipal va aprovar per unanimitat el reglament de funcionament de la mesa, “una iniciativa que situava a Sant Antoni com a pioner en la lluita contra el greu problema del tràfic de dones i l’explotació sexual que pateixen”, ha recordat el regidor de PSOE-Reinicia Antonio Lorenzo.

Tot i que aquest reglament va ser recolzat per unanimitat i va quedar tot preparat perquè la mesa sectorial fos convocada, “pareix que a l’equip de govern actual no li interessa mica aquest tema, i els record que van donar suport a la iniciativa. No m’agradaria pensar que el Partit Popular va votar a favor de la creació de la mesa per pur postureig”, ha manifestat Antonio Lorenzo.

El regidor de PSOE-Reinicia explica que des que governa Marcos Serra s’haurien d’haver convocat ja dos meses sectorials: Una primera d’anàlisi amb integrants especialitzats com la EMUME de la Guàrdia Civil, Policia Local de Sant Antoni, l’Institut Balear de la Dona i un tècnic municipal d’Igualtat. Una segona mesa sectorial més general on es sumarien els grups polítics del consistori. L’objectiu d’aquestes meses és identificar possibles situacions de tràfic de persones al municipi i crear dinàmiques de treball des del propi ajuntament per pal·liar aquesta situació i donar suport a les dones víctimes.

PSOE-Reinicia insta l’equip de govern de Sant Antoni, i “especialment” a la regidora d’Interior, Neus Mateu, a qui “el grup progressista va preguntar sobre la qüestió en un Ple i semblava no saber de què li parlaven”, a reactivar la mesa municipal de lluita contra el tràfic de dones i l’explotació sexual.

En la setmana d’activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones”, el Partit Popular “s’ha fet moltes fotos, però veiem massa poc interès en tallar les violències masclistes, com l’explotació sexual”.

Antonio Lorenzo lamenta la “sensibilitat zero” de l’equip de Marcos Serra amb aquesta problemàtica i els exigeix ​​responsabilitat perquè aquestes meses sectorials “es posin en marxa com més aviat millor”. El tràfic de dones i la prostitució són “formes d’esclavitud en ple segle XXI que pateix el municipi de Sant Antoni”, i “haurien de combatre’s amb tots els mitjans”.

Comments are closed