PSOE-Reinicia exigeix explicacions per la negativa de l’Ajuntament de Sant Antoni a sol·licitar les ajudes del Govern Balear a l’ampliació i millora dels centres d’escoleta pública

El grup PSOE-Reinicia presentarà al pròxim ple una moció de control per la negativa de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany a sol·licitar les ajudes del Govern Balear per a la creació i manteniment de places públiques del primer cicle d’educació infantil i per a la reconversió de centres privats que atenen regularment infants de 0 a 3 anys.

El BOIB del dia 5 de desembre de 2020 va publicar la resolució de la conselleria, que suposava una “oportunitat històrica” per als ajuntaments per a la creació de noves places d’educació infantil i per a la reconversió i millora dels centres existents. El portaveu del PSOE-Reinicia, Simón Planells, destaca “l’aposta del Govern Balear per fomentar l’accés a l’educació en les primeres etapes de la vida” i que permet “la igualtat d’oportunitats, ja que l’educació pública el principal element de redistribució de la riquesa en les economies desenvolupades”.

No obstant això, l’equip de govern de l’ajuntament de Sant Antoni, format pel PP, PxE i Ciutadans “s’ha negat a demanar les ajudes del Govern per crear noves places d’escoleta i ajudar així al progrés i la redistribució de la riquesa al nostre municipi”.

En el pròxim ple, Simón Planells exigirà explicacions a l’equip de Marcos Serra: “Quina raó ha motivat que l’ajuntament de Sant Antoni no hagi fet l’esforç d’apostar per aquest tipus d’educació al municipi?” El portaveu de PSOE-Reinicia exigirà al govern municipal que “expliqui quin és el pla educatiu del municipi i quines polítiques en matèria d’acció formativa ha dut a terme l’ajuntament”.

L’Ajuntament de Sant Antoni ha renunciat a unes ajudes que tenien un doble objectiu: Per una banda, permetia que els ajuntaments es beneficiaren del cost efectiu de l’obra del nou centre (fins a 9.000 euros per plaça creada d’escoleta). És a dir, una escoleta de nova creació de 50 places es podria veure beneficiada amb 450.000 euros.

A més, per a les reformes de les escoletes existents, la convocatòria reflecteix que es podrà abonar als ajuntaments fins al 75% de les obres de millora. Aquesta partida de millora és compatible amb la de nova creació de places. És a dir, un mateix centre existent, podria millorar la seva infraestructura i al mateix temps, podria incrementar el nombre de places rebent una doble subvenció.

Una convocatòria del Govern Balear que, “inexplicablement, no ha interessat a l’Ajuntament de Sant Antoni”, com ha lamentat el portaveu progressista.

Comments are closed