PSOE-Reinicia lamenta que l’Ajuntament de Sant Antoni ha tornat “a les pitjors polítiques de descontrol i falta transparència d’èpoques passades”

El grup PSOE-Reinicia considera que l’Ajuntament de Sant Antoni ha tornat “a les pitjors polítiques de model turístic de descontrol i falta transparència d’èpoques passades”. Així ho ha afirmat el portaveu del grup, Simón Planells, qui avui ha fet balanç dels primers mesos del tripartit de dretes que governa l’ajuntament. “Tornam a les pitjors polítiques que ha patit el municipi de Sant Antoni. El Sant Antoni que no volem, el del descontrol, el de la falta de transparència, i el d’un ajuntament que governa en favor de determinats d’interessos i d’esquena a la ciutadania”.

Simón Planells, que ha ofert una roda de premsa acompanyat dels regidors Neus Marí, Marco Guerrero i Raúl Díaz, ha posat diferents exemples del “retrocés cap al model turístic de descontrol que tant de mal ha fet a Sant Antoni i contra el qual vàrem lluitar en el mandat anterior”. Planells ha explicat casos concrets d’establiments que incompleixen horaris, com és el d’una discoteca que fa uns dies havia de tancar a les 6.30 del matí, i que va acabar tancant a les 14.30 de la tarda, o els expedients oberts per part de l’ajuntament per remors i incompliment d’horaris que “l’actual govern municipal de Marcos Serra està deixant caducar”.

Contra aquesta situació de “descontrol”, el grup PSOE-Reinicia ha emprès diferents accions, que no obstant s’han topat amb “la falta total i absoluta de transparència” de l’ajuntament: A pesar que fa temps que està demanat per registre d’entrada, “l’ajuntament no ens deixa consultar les dades d’expedients oberts i denúncies formulades per la Policia Local per incompliments d’ordenances municipals, com remors, horaris, etc., a pesar que tenim tot el dret com a regidors de l’oposició”.

Un altre exemple de falta de transparència és que el govern municipal continua amagant a l’oposició l’expedient d’adjudicació dels focs artificials de les festes de Sant Bartomeu i la documentació que acredita el transport fiable dels 300 quilos de pólvora que s’hi varen utilitzar. PSOE-Reinicia ha denunciat reiteradament que l’ajuntament amaga informació de manera intencionada sobre aquest assumpte d'”extrema gravetat”. Recordem que la barca de la línia Dénia – Sant Antoni que habitualment feia el transport d’explosius va embarrancar i va quedar fora de servei, i l’ajuntament encara no ha explicat de quina manera els focs varen arribar a temps per les festes.

Simón Planells també ha mostrat la seua preocupació pel fet que “l’equip de govern s’ha negat públicament a comprometre’s en arribar fins al final en la causa que investiga la presumpta corrupció en la compra d’uniformes de la Policia durant el mandat de Pepe Sala”. El grup PSOE-Reinicia va presentar recentment una moció en aquest sentit, que va tenir el vot en contra del tripartit de dretes, el que “ens fa sospitar que no volen arribar al fons de l’assumpte”.

‘Enxufisme’ a l’ajuntament

PSOE-Reinicia també ha criticat l'”enxufisme” que ha practicat el tripartit amb la contractació irregular per part de l’ajuntament de dos assessors polítics, sense realitzar prèviament la corresponent modificació de la Relació de Llocs de Treball, com estableix la legislació autonòmica. El portaveu de PSOE-Reinicia ha explicat que aquestos dos assessors polítics “no tenen la qualificació necessària per al lloc que han de desenvolupar” i que “han estat contractats únicament com a ‘enxufe’ per pagar favors polítics a Ciutadans i a Proposta per Eivissa”.

Finalment, PSOE-Reinicia ha mostrat la seua preocupació en aquest inici de mandat per la paralització del Pla estratègic, el full de ruta del municipi, acordat en l’anterior mandat entre tots els grups polítics. “A pesar de la importància del Pla estratègic per futur del municipi, tota la feina iniciada en l’anterior mandat amb l’alcalde Pep ‘Cires’ ha quedat totalment paralitzada. No s’ha convocat ni una sola reunió de treball ens els tres primers mesos i no sabem què pensa fer aquest nou equip de govern, ha lamentat Simón Planells.

PSOE-Reinicia s’ha compromès a “seguir exercint el control d’aquest govern municipal per evitar que tornem a les pitjor polítiques del passat, i que tant de mal varen fer a Sant Antoni de Portmany”, com ha insistit Simón Planells.

Comments are closed