PSOE-Reinicia proposa la creació d’una xarxa d’horts públics al municipi de Sant Antoni

El grup PSOE-Reinicia proposa a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany una xarxa d’horts públics al municipi, arribant a acords amb propietaris de terres, preferiblement, en situació de desús, per evitar l’abandonament de camp i fomentar el cultiu local. A través d’una moció que es debatrà en el pròxim ple, PSOE-Reinicia proposa que l’ajuntament individualitzi quins terrenys del municipi estan en desús i són aptes per al cultiu (bones condicions de fertilitat i accés a subministrament hídric necessari per al reg) i llogar-los a seus propietaris per un preu pactat per posteriorment oferir-los a persones interessades en dur a terme una activitat agrícola o ramadera. Per a l’adjudicació dels terrenys, PSOE-Reinicia proposa que es tingui en compte el tipus de cultiu que es pretén implantar i valorar la sembra de varietats locals així com la implantació d’explotacions ramaderes amb races autòctones.

El regidor de PSOE-Reinicia Marcos Guerrero explica que la creació d’horts públics servirà per “promoure la producció pròpia, garantir aliments de primera necessitat, democratitzar l’accés a al camp i promoure el consum de menjar saludable”. Com explica, “una de les lliçons que hem après durant el període de confinament ha estat la importància del consum local i la producció pròpia, sobretot, per tenir garantit el consum de productes de primera necessitat entre els ciutadans de la teva localitat”. A més, el regidor progressista considera que l’ajuntament ha de “fomentar i donar suport a la producció agrícola local, i més, sent una illa, amb les limitacions que això comporta d’accés a altres mercats a preus raonables, ja que, els preus s’inflen a la distribució “.

PSOE-Reinicia també proposa a l’Ajuntament de Sant Antoni que col·labori de forma estreta amb la Cooperativa Agrícola del municipi per desenvolupar aquesta proposta de treball i les futures línies d’actuació. Aquesta col·laboració consistiria a llogar la maquinària agrícola i el personal a disposició de la cooperativa, perquè els adjudicataris dels horts públics no haguessin de sufragar el cost de conreu i poda, l’import sol ser el més gran desànim per a potencials agricultors. A més, els socis de la cooperativa podrien inscriure en el registre esmentat en l’apartat primer per tal d’augmentar la seva producció i amb això incentivar el consum de producte local. Els adjudicataris dels horts públics podrien oferir els seus productes en el “Mercat de sa cooperativa” cada divendres i amb això tenir un espai de venda directa.

Comments are closed