PSOE-Reinicia proposa un paquet de mesures urgents socials i econòmiques per a Sant Antoni

El grup municipal PSOE-Reinicia proposa a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany un paquet de mesures urgents de caràcter social i econòmic per fer front a la difícil situació generada per l’estat d’alarma. El portaveu del grup, Simón Planells, ha explicat que les propostes tenen per objectiu “atendre les necessitats socials més urgents de les famílies i per ajudar els sectors econòmics més afectats, com són els autònoms, les pimes i el sector turístic en general”.

Simón Planells lamenta que “el municipi de Sant Antoni pateix de manera molt acusada la paralització de l’economia”, el que ha provocat “una situació inesperada per a moltes famílies i empreses que han vist com, de sobte, les seves fonts d’ingressos s’han vist reduïdes, en el millor dels casos, o completament eliminades en la majoria dels casos”.

PSOE-Reinicia està a disposició de l’equip de govern de Sant Antoni per construir “un gran acord en favor del municipi”, i que l’ajuntament sigui “agent actiu que ha d’ajudar a les famílies més necessitades i ha de ser un element catalitzador per ajudar a dinamitzar l’economia, en especial la del comerç local i l’activitat turística, per tal de garantir el benestar del nostre municipi”.

Propostes del grup PSOE-Reinicia a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany:

1) Establir un sistema de serveis de menjar a domicili per persones majors i econòmicament vulnerables amb càrrec al superàvit de l’any 2019.

2) Establir unes targetes d’aliments per a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica amb càrrec al superàvit de l’any 2019.

3) Establir un servei d’informació telefònica perquè els veïns, empresaris i empreses de Sant Antoni puguin informar-se sobre les ajudes existents i la modificació en els tràmits tributaris.

4) Establir un servei d’atenció telefònica d’ajuda psicològica per a les famílies de Sant Antoni.

5) Acordar amb els representants de l’activitat turística un pla estratègic a curt termini per tal de reactivar l’economia.

6) Garantir l’ús del romanent existent, dins dels límits establerts pel Govern Central, a despesa social.

7) Garantir la provisió de mascaretes als comerços i veïns del municipi de Sant Antoni

8) Exempció del pagament de les taxes (ocupació via pública, hamaques, etc.) durant els mesos que ha durat la situació d’Estat d’Alarma.

9) Exempció del pagament de taxes per a les escoles d’estiu.

10) Establiment de cursos de reforç escolar municipal.

11) Ajornament del pagament de tributs municipals sense recàrrec, tant a famílies com a empresaris i empreses.

12) Acord amb la indústria del taxi per tal d’ajornar el pla de taxis estacionals per a l’estiu de l’any 2021 i que aquest any no operin.

13) Establir una línia d’ajudes per a petits empresaris que mantenen l’estructura de personal i no executi acomiadaments.

Comments are closed