PSOE-Reinicia Sant Antoni exigeix a l’alcalde explicacions sobre el transport de 300 quilos de pólvora dels focs de Sant Bartomeu

El grup PSOE-Reinicia de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha exigit a l’alcalde, Marcos Serra, explicacions sobre el transport dels 300 quilos de pólvora que es varen utilitzar en l’espectacle pirotècnic de les festes de Sant Bartomeu. El grup PSOE-Reinicia va registrar una pregunta escrita el passat 1 de setembre en aquest sentit. No obstant això, el tripartit de dretes continua sense donar explicacions i avui mateix, en el Ple celebrat a l’ajuntament, l’alcalde s’ha negat a donar una resposta.

La pregunta del grup PSOE-Reinicia ve motivada per l’embarrancament, dies abans de les festes, que va patir el buc de la línia Dénia – Sant Antoni que habitualment feia el transport dels explosius, fet que va impossibilitar que enguany pogués encarregar-se’n. En el ple, el portaveu de PSOE-Reinicia, Simón Planells, exigeix a l’alcalde que doni resposta a la pregunta i que expliqui d’una vegada per totes a la ciutadania si els explosius varen arribar al poble en les condicions de seguretat que marca la normativa, que és molt estricta quant al transport d’explosius.

La plaça irregular de policia, als tribunals
El tripartit de dretes ha impedit l’aprovació de la proposta de PSOE-Reinicia d’anul·lar la convocatòria irregular d’una plaça d’oficial amb funcions de cap operatiu de la Policia Local de Sant Antoni, contrària a la Llei de coordinació de les policies de les Illes Balears i al decret que la desenvolupa. El portaveu de PSOE-Reinicia ha anunciat que el grup progressista presentarà un contenciós als tribunals contra aquesta convocatòria, que pretén col·locar “a dit” un càrrec de policia saltant-se tot el que diu la normativa.

Recurs contra la creació de les places d’assessor de C’s i PxE
PSOE-Reinicia també ha anunciat la presentació d’un recurs contenciós contra la creació de les places d’assessor dels grups de Ciudadanos i de Proposta per Eivissa. Com ha denunciat Simón Planells, “aquest equip de govern de dretes està actuant d’esquena a la gent i i saltant-se les lleis a la torera”, en aquest inici de mandat.

L’aprovació de les citades places, que va tenir lloc en el Ple del passat 31 de juliol, es va realitzar ometent el tràmit de creació i aprovació de la corresponent fitxa de la Relació dels Llocs de Treball, requisit establert en la Llei de Funció Pública de les Illes Balears.

Comments are closed