PSOE-Reinicia vota en contra dels pressupostos del 2021 per l’eliminació de les inversions del Pla Estratègic de Sant Antoni. “Marcos Serra renuncia al canvi de model turístic del municipi”, lamenta el portaveu progressista, Simón Planells.

El grup PSOE-Reinicia ha votat en contra de la proposta de pressupostos de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, entre altres raons, per l’eliminació de les inversions del Pla Estratègic. L’alcalde, Marcos Serra, “ha renunciat a les inversions per fer possible un canvi de model turístic del municipi”, ha lamentat el portaveu progressista, Simón Planells.

“Mentre a Santa Eulària el Consell Insular es compromet a finançar la segona fase del palau de congressos, a Sant Antoni renunciem a finançament ja acordat per a la construcció del primer auditori del municipi, que permetria donar suport a la cultura, motor del teixit social i econòmic d’un poble avançat”, ha manifestat el portaveu progressista.

Els pressupostos de 2021 reflecteixen l’eliminació de totes les inversions previstes en el conveni signat per l’Ajuntament i Consell Insular d’Eivissa l’any 2018. En termes generals, el Consell d’Eivissa aportarà a Sant Antoni 585.779 d’euros menys amb relació a l’any anterior. És a dir, “mentre la participació que l’ajuntament té en els tributs de l’estat augmenta, tot i la crisi econòmica, l’aportació del Consell d’Eivissa es veu reduïda dràsticament, donant lloc a un incompliment del conveni signat per l’ajuntament de Sant Antoni i el Consell d’Eivissa”, ha denunciat el portaveu de PSOE-Reinicia.

Simón Planells recorda que el Pla Estratègic “responia a les inversions acordades pel Comitè Ciutadà, òrgan representatiu dels veïns i les veïnes de Sant Antoni” per posar “les bases de l’canvi de el model econòmic i turístic del municipi”. Aquestes inversions eren de caràcter econòmic i social i “tenien un consens per part de tot el poble de manera que, l’eliminació d’aquestes inversions suposa l’eliminació de l’aposta pel canvi de model turístic del municipi”.

Entre les inversions que es perden en aquest 2021, el portaveu de grup municipal PSOE-Reinicia destaca el projecte de geolocalització de les cases rurals, projecte necessari per donar seguretat a la població el món rural, el pla d’integració econòmica i social, els projectes d’inversió en paisatge rural o la de promoció en productes locals. Així mateix, la redacció del projecte de l’auditori del municipi per valor de gairebé 500 mil euros també queda eliminada.

Aquest “abandonament per la cultura” també es reflecteix en una caiguda de la despesa en aquest concepte en els pressupostos del 2021, mentre que partides com les de publicitat i despeses institucionals segueixen al nivell de 2019, quan l’equip de govern format per PP, Proposta per Eivissa i Ciutadans ja va augmentar aquests conceptes en un 80% amb relació a la despesa de la legislatura anterior.

Sense bonificacions fiscals
PSOE-Reinicia també critica la manca de bonificacions fiscals i incentius per fer front a la crisi provocada per la pandèmia. Les úniques bonificacions i els ajuts al lloguer són les aprovades aquest any a proposta de PSOE-Reinicia: “L’equip de Marcos Serra no ha previst ni una sola proposta nova per donar suport a les famílies, i tampoc ha pensat mesures fiscals per ajudar al teixit econòmic del municipi, en aquests moments tan complicats”, ha lamentat Planells.

Comments are closed