Rafa Ruiz: “El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat és un cas d’èxit com a espai de col·laboració interinstitucional”

El president del Grup i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, intervé en la 87 reunió del Consell de Patrimoni Històric, en què ha defensat que “el Grup és un cas d’èxit com a espai de col·laboració interinstitucional, una demostració de la força de la cooperació entre administracions per donar suport a la imatge de país com a destinació turística i cultural d’excel·lència”. El president del Grup ha agraït la invitació i la col·laboració constant del Ministeri de Cultura, al temps que ha defensat el model de funcionament institucional de la 15 ciutats del Grup, com un cas d’èxit únic a Europa. En aquest sentit, Rafael Ruiz, ha llançat el guant a les comunitats autònomes, a les quals ha instat a treballar en xarxa amb els 15 ajuntaments en un projecte comú: “El Grup és una entitat model, un cas d’èxit com a espai de col·laboració interinstitucional, una demostració de la força de la cooperació entre administracions per donar suport a la Marca Espanya”.

Després d’agrair “al ministre de Cultura i Esport la seva invitació per participar en aquest fòrum, ja que el Grup i el Ministeri tenen una relació molt fructífera, que ens permet treballar conjuntament en un gran nombre d’iniciatives amb l’objectiu de protegir el nostre patrimoni i incrementar el prestigi de les ciutats que han aconseguit el segell de qualitat Unesco”, el president del Grup ha animat les comunitats autònomes a treballar conjuntament per sumar sinergies en el suport a la marca Espanya.
Rafael Ruiz ha recordat que “Espanya és el tercer país el ‘món amb més béns inscrits a la Llista de Patrimoni Mundial, només per darrere d’Itàlia i la Xina. Però és que, a més, el fet que un sol Estat pugui comptar 15 Ciutats Patrimoni Mundial en el seu territori, posa de manifest l’enorme riquesa cultural i patrimonial que atresora el nostre país. Potser des d’Espanya puguem de vegades perdre la perspectiva, però la carta de presentació davant del món que suposen aquestes 15 ciutats juntes, és d’un valor incalculable”.

L’experiència de tres dècades d’existència, segons l’opinió de Rafael Ruiz, “demostra que el Grup ha centrat els seus esforços a impulsar la marca Espanya des del vessant del Patrimoni i la Cultura. El Grup es troba plenament consolidat, tant com a promotor d’activitats lúdiques, culturals i de divulgació en territori nacional, com en el seu paper d’interlocutor amb altres institucions i ambaixador turístic internacional”.

Comments are closed