Rafa Ruiz es compromet a millorar l’accessibilitat a Dalt Vila amb dos ascensors que facilitaran la mobilitat al nucli històric

L’actual alcalde i candidat socialista a l’Ajuntament d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presentat avui, acompanyat del número 4 de la seva llista, Pep Tur, les principals propostes del programa electoral en matèria de Patrimoni, entre les que destaca la instal·lació d’un ascensor públic que connecti la plaça de sa Tarongeta amb la plaça del Sol, una actuació que ja està prevista al Pla de Murades i que els socialistes consideren que ha arribat el moment d’escometre.

Ruiz destaca que amb aquest ascensor i el que es farà amb les obres del Parador, i que també serà d’ús públic, es facilitarà molt la mobilitat al veïnat i els visitants del nucli històric.

En matèria de reformes urbanístiques, l’actual alcalde ha senyalat que per a la propera legislatura preveu reformar la plaça de Vila i el seu entorn, separant les xarxes de sanejament dels carrers Balançat, sa  Carrossa i la pròpia plaça i acabant així amb un problema històric de filtracions que fan malbé a les murades. Igualment està prevista la reforma dels carrers Santa Maria i Tur de Montis, amb una rehabilitació integral del seu paviment respectant la fisonomia i els materials històrics però incloent-hi també la revisió de la xarxa de sanejament.

Tot i la limitació d’espai a Dalt Vila, Ruiz explica que encara és possible guanyar nous espais per a la ciutadania i ha indicat que les prioritats en aquest sentit seran la rehabilitació del  Revellí, que podrà ser un espai visitable incorporat a un itinerari que començarà al mirador de l’Ajuntament i transcorrerà pel carrer de Santa Maria. També es planteja la compra d’un espai actualment abandonat, el solar de l’antic hospital, venut a inversors privats fa dècades per governs de dretes i que ara hauria de tornar a mans públiques per convertir-se en un parc arqueològic que reivindiqui les restes històriques d’aquella zona i donant continuïtat a altres jaciments que hi ha al voltant.

‘Tenim un programa ambiciós però realista en matèria de Patrimoni. Les obres del Parador començaran en pocs mesos i tenim l’oportunitat de donar un gran salt de qualitat durant la propera legislatura. Renovarem la il·luminació de les murades, amb sistemes moderns, de millor estètica i millor rendiment energètic, completarem la reforma de Vara de Rey millorant els carrers del seu entorn i començarem la feina de rehabilitació dels carrers al voltant de la UA27 de sa Penya, perquè una vegada es facin les obres de rehabilitació de les vivendes s’ha de donar una passa més al barri i estarem preparats per donar-la’, ha senyalat el candidat del PSOE. 

Leave a Reply