Rafa Ruiz presenta la reforma integral de l’Esplai de gent gran de Can Ventosa, compromís electoral del PSOE

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presentat el projecte de reforma de l’Esplai de Can Ventosa, un compromís del PSOE en les passades eleccions municipals de 2019.

El projecte consisteix en una reforma integral de l’interior de l’Esplai que s’habilitarà per donar resposta a les activitats i noves necessitats de la gent gran del municipi on podran gaudir de nous serveis dirigits a aquest sector poblacional.

L’alcalde ha afirmat que ‘el casal de gent gran continua tenint un paper important en les polítiques d’aquest ajuntament perquè permet la participació social, les relacions interpersonals i la realització d’activitats socioculturals de les persones grans per això hem apostat per l’impuls de polítiques d’envelliment actiu que parteixen del reconeixement del valor social i el capital d’experiència de les persones grans del nostre municipi. I volem que, quan les mesures sanitàries ho permetin, tots els nostres majors gaudeixin d’un espai renovat, més ampli i més polivalent’.

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, ha dit que ‘feim una inversió important a aquest espai, al voltant dels 400.000 euros i des de l’Ajuntament hem de saber respondre a l’actualització que els temps ens demanen, però el més rellevant per nosaltres, és que ho invertim en la gent major que tant necessita tenir unes instal·lacions en bon estat, actualitzades a les seves necessitats i polivalents’.

Boned ha afegit que ‘aquest nou espai està pensat de tal manera que fomentin les relacions des de diferents vessants, tant les més tradicionals com són els balls dels diumenges, els concursos que es fan per celebrar dates assenyalades, però també, que hi puguem incorporar activitats d’aprenentatge, que fomentin una vida saludable i de moviment, participativa, perquè totes les inquietuds i demandes que tenen les persones majors de la nostra ciutat, hi puguin trobar el seu espai’.

Projecte de reforma de l’Esplai de Can Ventosa

El projecte de reforma preveu l’accés al hall des del carrer Ignasi Wallis i des del pati del carrer Felip II. El hall divideix l’espai en dues parts, una zona d’estar, bar, sala polivalent, lavabo adaptat unisex, lavabo femení, lavabo masculí, sala de fisioteràpia i magatzem, i una altra zona més privada amb direcció, perruqueria, podòleg, sala de reunions i el despatx de presidenta. L’estar, el bar i la sala polivalent formen un espai diàfan que s’adapta als diferents usos segons sigui sala de lectura activitats físiques, cursos de formació, xerrades, conferències, festes, celebracions i balls.

El pati exterior es pavimenta prologant l’estar interior cap a l’exterior, se substitueixen les fusteries que divideixen aquests espais per portes corredisses de vidre per prolongar i donar continuïtat a l’espai. En el perímetre es col·loca una pantalla vegetal per esmorteir el soroll del carrer i donar privacitat.
El projecte contempla dos grans espais entre els quals es pretén difuminar la línia que delimita l’exterior de l’interior. La zona coberta es compon d’un estar, un bar, i una sala polivalent mentre que el segon gran espai seria el pati interior descobert. La substitució de les fusteries que delimiten la façana a pati per unes noves corredisses, pretenen valorar i explotar el pati interior com una continuïtat de l’espai de bar cobert.

D’altra banda, les diferents possibilitats d’ús plantejades a la sala polivalent com activitats físiques, cursos de formació, xerrades o ball, doten a aquest espai d’una gran flexibilitat per al seu aprofitament per part dels usuaris.

Comments are closed