Rafa Ruiz proposa mesures per impulsar un canvi de la mobilitat al municipi.

L’alcalde d’Eivissa i candidat socialista a l’Ajuntament d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presentat avui el programa electoral en matèria de Mobilitat durant la seva visita a la carpa d’informació electoral ubicada al passatge Balàfia. Ruiz proposta un canvi de model per a la ciutat d’Eivissa atès ‘que per les seves petites dimensions, és ideal per impulsar transports alternatius al vehicle privat’. El programa socialista en mobilitat parteix de la idea que la mobilitat del segle XXI no pot ser la del segle XX i que cal prendre mesures atès que el trànsit rodat suposa aproximadament el 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Per tot això, la proposta del PSOE té diferents eixos:

– D’una banda, actuar en les vies públiques, amb obres tan importants com la transformació de la E-10, convertir-la en una via urbana i acabant amb la barrera que suposa entre el centre ciutat i els barris de Can Cantó i Can Misses. També es preveu avançar en la línia de peatonització de carrers concrets de la ciutat i continuar la transformació de les principals avingudes per guanyar fluïdessa i seguretat.

– En segon lloc, elaborar un Pla municipal d’aparcaments que contemplarà: millorar la xarxa d’aparcaments dissuassius,  crear dos nous aparcaments de referència (el que té previst l’Autoritat Portuària de Balears a l’entrada del port i el ja anunciat a la zona del centre de la ciutat, a l’entorn dels Jutjats) i crear un sistema integral de control d’aparcaments que facili informació en temps real als conductors sobre la disponiblitat de places lliures.

– Implantar sistemes de transport alternatiu, amb la creació d’una xarxa de línies d’autobusos urbans que siguin una alternativa real a l’ús del vehicle privat i l’impuls decidit de la mobilitat elèctrica, amb un increment dels punts de recàrrega fins arribar a 1 per cada 40 places. Altres mesures proposades en aquest àmbit de feina passen per continuar el desplegament dels camins escolars segurs i el foment de l’ús de la bicicleta.

– Finalment, els i les socialistes plantegen crear zones d’accés o aparcament restringit per al veïnat, com ja existeix en altres ciutat o com és el cas de Dalt Vila, sempre de comú acord amb els representants del veïnat i amb l’objectiu de millorar la qualitat atmosfèrica, acústica, i donar facilitats als residents en espais altament congestionats.

Leave a Reply