Refugi provisional al poliesportiu de Can Guerxo

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Benestar Social, ha habilitat un refugi provisional al poliesportiu de Can Guerxo per acollir a les persones sense sostre del municipi i a totes aquelles que se trobin en una situació de falta d’habitatge durant l’estat d’alarma. Aquesta mesura s’ha adoptat arrel de la falta de places a l’equipament provisional insular des Raspallar, que fins ara donava resposta a les possibles necessitats, i la impossibilitat de fer servir els recursos que habitualment feia servir l’Ajuntament per atendre aquest col·lectiu en situació de vulnerabilitat.

Val a dir que «des de l’inici de l’estat d’alarma s’havia previst la possibilitat d’habilitar aquest servei però no s’ha activat fins a detectar la necessitat de disposar d’un lloc on es puguin confinar les persones que no disposen d’habitatge», ha comentat la tinent d’alcalde de Benestar Social, Ana Ribas. Això s’ha detectat a través del contacte regular amb aquestes persones que mantenen els Serveis Socials municipals, que han sondejat en tot moment la predisposició dels usuaris a internar-se a aquest refugi.

El nou espai disposa d’un dormitori amb capacitat per a deu usuaris, equipat també amb material donat pel Grupo Empresas Alonso Marí, i ja avui mateix està previst que l’utilitzin les primeres tres persones, dos homes i una dona. Una d’elles, a més, ho fa amb la seva mascota, un ca, al que es proporcionarà aliment i el necessari per la seva estada en condicions adequades.
En cas que fos necessari, el recinte que gestiona Estudi6 disposa de prou espai per ampliar la cabuda i acollir més persones amb condicions de seguretat per a tots.

Els usuaris de l’equipament, habilitat a les pistes esportives, rebrà un menú de tres menjars al dia: esmorzar, dinar i sopar, proporcionats pel Càtering S’Olivera. Les persones confinades allí es comprometen a no sortir del recinte mentre duri l’actual situació d’estat d’alerta fora de les excepcions permeses a la resta de ciutadans. Tenen a la seva disposició dutxes i instal·lacions sanitàries.

L’equipament estarà atés per una treballadora social i un educador, que faran feina amb les persones que pernoctin a Can Guerxo. També s’ha previst uns servei de vigilància a l’interior del poliesportiu que estarà operatiu 24 hores.

Comments are closed